23.8.18

«Είμαστε στην ίδια ακριβώς βάρκα...

...Μητσοτάκης, Σαμαράς, Βορίδης, Γεωργιάδης»...

«Μητσοτάκης, Σαμαράς, Βορίδης, Γεωργιάδης, είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των αξιών της πατρίδας. Είμαστε όλοι ακριβώς στην...
ίδια βάρκα, χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση», δήλωσε, στο ραδιοφωνικό σταθμό «247», ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ρ/σ, ο κ. Βορίδης, μιλώντας για την «στροφή προς το κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά:«Η στροφή προς το κέντρο δεν μπορεί να σημαίνει άμβλυνση της κριτικής στα αυταρχικά χαρακτηριστικά αυτής της κυβέρνησης. Η αναφορά στο κέντρο είχε νόημα όταν υπήρχαν αιτήματα που διέκριναν το κέντρο από τη δεξιά, π.χ. βασιλεία ή όχι. 

Σήμερα είναι κυρίως ζήτημα ύφους, δεν υπάρχουν τέτοιες πολιτικές διακρίσεις. Ισχύει στην Ευρώπη η διάκριση ανάμεσα στη δεξιά και την σοσιαλδημοκρατία, γιατί είναι αδύναμη η αριστερά, που προσπαθεί να ορίσει τη σοσιαλδημοκρατία ως κέντρο για να περιορίσει τη δεξιά. Το κέντρο λέει τα ίδια για τους φόρους, την ανάπτυξη, το μεταναστευτικό, με τη δεξιά. Άρα δεν θεμελιώνεται η διάκριση που προσπαθεί να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά σε αρχέγονα αντανακλαστικά που δεν συνδέονται με τη σημερινή πραγματικότητα».

Απαντώντας στην κριτική που του έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Μένω έκπληκτος γιατί εγώ είχα την εντύπωση ότι η αντιπαράθεση ιδεών βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής αντίθεσης και της δημοκρατίας... Η τακτική Ξυδάκη είναι να με απαξιώσει για να απαξιώσει τις ιδέες μου. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι ο χώρος του αποθέωνε τον σταλινισμό και αυταρχικά καθεστώτα; Είμαι εδώ και χρόνια στη ΝΔ. Το να απαντώ για το τι έκανα πριν από 30 χρόνια δεν έχει νόημα. 

Τι εννοούν για το σήμερα, όταν με καταγγέλλουν ότι έχω φιλοδικτατορικές απόψεις; Δεν το στηρίζουν πουθενά. Προσφέρει τίποτα να απαντώ γιατί ήμουν στην ΕΠΕΝ; Αυτοί που λένε για τσεκούρια έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούν να δημιουργήσουν σε μένα».

Τέλος, αναφερόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε ότι «ακολουθεί αυταρχικές πρακτικές» και υποστήριξε: «Υπάρχει τεράστια αυταρχική εκτροπή. Χτυπάνε το παιδί πρώην πρωθυπουργού και επιτίθενται σε πρώην πρωθυπουργό που δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Στοχοποιούν δημοσιογράφους και ΜΜΕ, παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. Η δολοφονία χαρακτήρων είναι στην ημερήσια διάταξη αυτής της κυβέρνησης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: