13.8.18

«Πρέπει να στρώσω τον κώλο μου στα κορτ»...

Αποφασισμένος να αφιερώσει περισσότερες ώρες στο τένις και να δουλέψει ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο είναι ο...
Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Rogers Cup, ωστόσο το γεγονός αυτό στέκεται... αφορμή για περισσότερη προσπάθεια και βελτίωση προκειμένου στο μέλλον βρεθεί στο ψηλότερο σκαλοπάτι.

«Σήμερα έμαθα το πόσο πρέπει να δουλέψω, πόση απόσταση υπάρχει ανάμεσα στον Ναδάλ και σε μένα στα παιχνίδια μας, πόσα περισσότερα χρειάζομαι. Δεν θέλω να φανώ αγενής, αλλά πρέπει να στρώσω τον... κώλο μου κάτω στο κορτ!

Να δουλέψω περισσότερες ώρες, να γίνω πιο δυνατός και πιο σταθερός στο παιχνίδι στην baseline. Και να αντέχω την πίεση, την φυσική πίεση στο κορτ η οποία στον Ναδάλ μοιάζει να μην είναι τίποτα σπουδαίο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στο δικό μου παιχνίδι και το δικό του. Και η υπομονή του Ράφα είναι φανταστική. Ποτέ δεν 'σπάει'. Πάντα θα σε αρπάξει σαν το μπουλντόγκ και θα σε έχει, θα σε κάνει να υποφέρεις στο κορτ.

Είναι εκπληκτικό το πώς είναι δομημένος σαν αθλητής. Εννοώ πώς ήταν σαν εμάς τους κανονικούς και κατάφερε να γίνει αυτό το κτήνος, το τέρας που είναι σήμερα. Είναι αλήθεια, δεν το λέω έτσι, αλλά νιώθω αυτό το συναίσθημα όταν παίζω μαζί του. Συνεπώς πρέπει να δουλέψω περισσότερο με την ελπίδα να φτάσω στο επίπεδο αυτό κάποια μέρα» σχολίασε αρχικά επαινώντας και τον Ισπανό τενίστα.

Για την αγωνιστική του αλλαγή στην σκληρή επιφάνεια: «Δεν είχα πολύ εμπιστοσύνη πριν όταν αγωνιζόμουν σε σκληρές επιφάνειες. Δεν ένιωθα οικεία. Ποτέ δεν ένιωσα άνετα λόγω της ταχύτητας της μπάλας και των 'γκελ' που αυτή κάνει. Τώρα πηγαίνω εκεί. Νιώθω ότι μπορώ να γίνω ένας πλήρης παίκτης, βλέπω ότι ο τρόπος παιχνιδιού μου έχει αλλάξει. Αισθάνομαι πλέον άνετα. Μπορώ να προσαρμοστώ γρήγορα από το γρασίδι στην σκληρή επιφάνεια και μετά στο χώμα».

Για το καλύτερο κομμάτι της εβδομάδας: «Το να κερδίσω τον Τζόκοβιτς. Πολύ συναισθηματικό γεγονός»...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: