17.8.18

Εκσυγχρονισμοί, αναχρονισμοί και κακές παρέες...

Πολυσυζητήθηκε πρόσφατο άρθρο για τους «αντι-ΣΥΡΙΖΑ φίλους» γνωστής δημοσιογράφου, οι οποίοι πλέον «δεν κρατιούνται» και -ανεξαρτήτως της πολιτικής τους προέλευσης- ανοιχτά προσχωρούν στη...
Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να σώσουν τη χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη βαναυσότητα της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Ασχέτως της γνώμης που έχει καθένας για τη σημερινή διακυβέρνηση, τα πεπραγμένα και τις πολιτικές της παλινωδίες, δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει ότι το κίνημα «θύελλα και ορμή» που φιλοτεχνείται μέσα από τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ, έχει μόνο ένα κοινό με το ομώνυμο ρεύμα του γερμανικού ρομαντισμού: τη ρήξη με τον ορθολογισμό και την έκφραση μέσω των συναισθημάτων, ακόμα και των πιο ακραίων, αν όχι κυρίως αυτών. Χωρίς την κομψότητα και την αυθεντικότητα ενός κινήματος της τέχνης, αλλά με εμπάθεια, αναίδεια και πεζοδρομιακές εκφράσεις.

«Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου χωρίς τη μόρφωσή του, χωρίς την πολιτική του διαδρομή και ιστορία, χωρίς την αίσθηση της ιστορικότητας που τον χαρακτήριζε», λέει ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του και συνεχίζει:

«Η εξουσία φανερώνει, αποκαλύπτει, φωτίζει εκτυφλωτικά. Και έτσι αποκάλυψε το είναι του κ. Τσίπρα: αριστερός καιροσκοπισμός, εξουσιολαγνεία, φιλαυτία και σκληρός κυνισμός... Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί; Λένε για τον εαυτό τους ότι είναι από άλλο μέταλλο. Α, ναι. Πράγματι από άλλο μέταλλο: από παλιοσίδερα, από σκραπ για πέταμα... Τα χαρτιά στα χέρια του κ. Τσίπρα εξαντλήθηκαν. Ο τζογαδόρος έπαιξε τα ρέστα του και έχασε».

Από κοντά και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης:

«Η παρέα του Μαξίμου, συναισθηματικά ανίκανη, ημιμαθής, αλαζονική... μετρά καταστροφές... Στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται πολλαπλά υποκριτές, δειλοί και ανίκανοι... Θρασείς και ανάλγητοι, άθλιοι ηθοποιοί, χωρίς ενσυναίσθηση».

Τη σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ των Συριζαίων συνεχίζει από εκεί που το αφήνει ο κ. Μανιάτης η εκπρόσωπος Τύπου του Ακραίου Κέντρου, Σώτη Τριανταφύλλου:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πυρκαγιές έδειξε τα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την κουλτούρα των κομμουνιστικών κομμάτων και καθεστώτων [...] τα στελέχη του έχουν μεγαλώσει είτε στην αγκαλιά, είτε στη σκιά του ΚΚΕ, ενός ιστορικά -και αναίσχυντα- σοσιαλφασιστικού κόμματος που, υπερέβη σε εγκλήματα όλα τα δυτικοευρωπαϊκά Κ.Κ.». Και όχι μόνο αυτό! «Οι Κνίτες, τα ΚΝΑΤ των πανεπιστημίων, αφού έκαναν τα πανεπιστήμια σαν τα μούτρα τους, πήραν την εξουσία προτού πάρουν την κυβέρνηση», ενώ «οι νεότερες γενιές, που δημιούργησαν τον Συνασπισμό και ακολούθως τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε δεν αντιλαμβάνονταν τίποτα από την οδυνηρή ελληνική ιστορία, είτε ερωτοτροπούσαν με τον αναρχισμό και την τρομοκρατία [...] όσοι νεότεροι συνέθεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονταν από το μπρουτάλ ζαχαριαδιακό, εμφυλιοπολεμικό ύφος του ΚΚΕ, ύφος που αποτυπώνεται στην πολιτική τους και στα δημοσιογραφικά τους όργανα».

Πού άνοιξαν την καρδιά τους όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του πολιτικού πολιτισμού; Μα πού αλλού; Στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου, μαζί με τον δανδή της πολιτικής Θόδωρο Πάγκαλο και τον ακλόνητο βράχο της πολιτικής συνέπειας Πέτρο Τατσόπουλο...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...

Τάσος Τσακίρογλου
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: