2.8.18

Ομολογεί χωρίς «καμιά δυσκολία»...

Την παραδοχή ότι υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών για την αυθαίρετη δόμηση και ότι ήταν «λάθος» που η ΝΔ είχε...
βγάλει νόμο το 2014 για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, έκανε σήμερα, Πέμπτη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Αναλυτικότερα, σε ερώτηση σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ότι τα αυθαίρετα είχαν αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης δεκαετίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω καμία δυσκολία να παραδεχθώ ότι υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών. Απερίφραστα σας το λέω».

Σχετικά με τις ταβέρνες στον Σχινιά, οι οποίες είχαν πρωτόκολλο κατεδάφισης από το 1996 αλλά κατεδαφίστηκαν πριν μερικούς μήνες και όπως είχε καταγγείλει ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ότι η ΝΔ είχε βγάλει νόμο το 2014 για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Σας είπα όσο πιο ευθέως μπορώ να το πω ότι υπάρχουν ευθύνες, ήταν λάθος».

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών ο κ. Ρακιτζής δήλωνε ότι προσπάθησε «να κατεδαφίσω τα αυθαίρετα του Σχινιά, έχει τελεσιδικήσει εδώ και 20 χρόνια το Πρωτόκολλο και μόλις τώρα κατεδαφίστηκαν τα τρία από τα επτά αυθαίρετα. Με ειδική νομοθεσία, η Βουλή σε ένα καλοκαίρι ψήφισε την αναστολή των κατεδαφίσεων. Είναι το πελατειακό κράτος, δυστυχώς». «Τον Αύγουστο του 2014 με μία διάταξη ανέστειλαν την κατεδάφιση χωρίς καμία δικαιολογία. Αν καεί ο Σχινιάς θα είναι μία άλλη τραγωδία γιατί είναι μοναδικό το πευκοδάσος», είχε υπογραμμίσει ο κ. Ρακιντζής.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Χατζηδάκις υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια, εδώ υπάρχουν ευθύνες και υπάρχουν σε πολλά μέτωπα», ενώ προσπέρασε το μερίδιο ευθύνης της ΝΔ, αναφέροντας απλά ότι «εμείς δεχθήκαμε τις ευθύνες για το παρελθόν»...

altsantiri.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: