17.8.18

Τo θαύμα των εκλογών...

Τελικώς, τα θαύματα δεν τα κάνει η Παναγία, μεγάλη η χάρη της, δε λέω. Τα κάνουν οι εκλογές. Οποτε πηγαίνουμε προς αυτές ή μας πηγαίνουν, τρελαίνονται οι...
αριθμοί, τα στατιστικά στοιχεία, οι διεθνείς οικονομικές εκθέσεις και εμείς μαζί τους, που άλλα μας λένε και άλλα βιώνουμε.

Το τελευταίο θαύμα και ως εκ τούτου πανηγυρικό γεγονός είναι η μείωση της ανεργίας. Υποχώρησε στα μουλωχτά στο 19,5%. Δηλαδή οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 70.052 άτομα σε σχέση με τον περυσινό Μάιο.

Δίνονται και άλλα τέτοια συγκριτικά στοιχεία με ανέργους, με οικονομικά μη ενεργούς, με απασχολούμενους...

Πάντως, οι αριθμοί λένε πως η ανεργία υποχώρησε πρώτη φορά κάτω από το 20%, μετά τον Σεπτέμβριο του 2011. Δηλαδή έχει μειωθεί κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες από τότε.

Μάλλον το θαύμα γίνεται στους αριθμούς. Θυμάμαι πόσο καλοί ήταν πάλι πριν από χρόνια. Τότε, επί Κώστα Καραμανλή, που πηγαίναμε καλά.

Τότε, λοιπόν, με τις φωτιές της Ηλείας είχαν κυκλοφορήσει και οι ευρωπαϊκές εκθέσεις με την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, που τις έβρισκαν θηρία βιωσιμότητας. Το θαύμα πριν της Παναγίας. Και τότε πηγαίναμε για εκλογές...

Μειώσεις στις συντάξεις, κόψιμο του ΕΚΑΣ, λουκέτα σε επιχειρήσεις, άνεργοι εμείς, άνεργα και μετανάστες τα παιδιά μας.

Τώρα, λοιπόν, που έγινε το θαύμα -καταπώς λένε- και βαίνει μειούμενη η ανεργία, ελπίζω πως θα γυρίσει από το εξωτερικό και το παιδί μου, που έφυγε το 2013 και λέει πως δεν τα θέλει τα «ξένα».

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, μπροστά στο άγιο Skyρe.

«Λοιπόν, Αγγελε, άγγελέ μου. Δεν είναι ανάγκη να σου τα πω, ενημερωμένος είσαι. Η ανεργία κατρακυλάει, και δεν το λέω εγώ, αλλά οι επίσημοι αριθμοί».

«Ρε μάνα μου, μάνα, για κακοπληρωμένους, για ευκαιριακά εργαζόμενους, για μαύρη εργασία, για ωρομίσθιους με εκβιαστικές υπερωρίες, για εγκλωβισμένους απλήρωτους, για ανύπαρκτες προοπτικές δεν έχεις διαβάσει;»

«Καλά, εσύ όλα τα ξέρεις...»

Οτι μου λείπει τρελά, δεν του το είπα. Θα του το πω, όταν και όποτε γίνουν οι εκλογές και αφού περάσουν έξι μήνες και κρατήσει το θαύμα της σταθερά μειούμενης ανεργίας.

Σταυρούλα Ματζώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: