25.8.18

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Prince...


Η οικογένεια μήνυσε τον γιατρό του...

Η οικογένεια του Prince κατέθεσε μήνυση εναντίον του γιατρού από τη Μινεσότα που είχε συνταγογραφήσει φάρμακα στον...
Αμερικανό καλλιτέχνη, κατηγορώντας τον ότι απέτυχε να θεραπεύσει τον εθισμό του τραγουδιστή στα οπιούχα.   

Ως εκ τούτου θεωρεί πως αυτός φέρει την ευθύνη για το θάνατό του πριν από δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους την Παρασκευή.   

Ο Prince πέθανε από ακούσια χρήση υπερβολικής δόσης φαιντανύλης στις 15 Απριλίου 2016.   

Οι αρχές λένε ότι ο δρ. Μάικλ Σούλενμπεργκ παραδέχτηκε ότι είχε συνταγογραφήσει το ισχυρό παυσίπονο οξυκωδόνη στο σωματοφύλακα του Prince, για να προστατεύσει την ταυτότητα του τραγουδιστή.   

Στον Σούλενμπεργκ είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 δολαρίων, το οποίο και πλήρωσε παρόλο που αμφισβήτησε τις κατηγορίες ότι το φάρμακο είχε συνταγογραφηθεί παράνομα.   

Ωστόσο, ο θάνατος του Prince ήταν αποτέλεσμα υπερβολικά υψηλού επιπέδου φαιντανύλης στον οργανισμό του. Παραμένει ασαφές ποιος του παρείχε την ουσία, καθώς η έρευνα δεν κατέληξε σε υπόπτους.   

Στη μήνυση που υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της πολιτείας του Hennepin County, οι οικείοι του Prince ισχυρίζονται ότι ο Δρ. Μάικλ Σούλενμπεργκ και άλλα άτομα είχαν «την ευκαιρία και το καθήκον» κατά τις εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή ο μουσικός, να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν τον εθισμό του και «να αποτρέψουν το θάνατό του».   «Απέτυχαν να το κάνουν », τονίζει η μήνυση.   Η οικογένεια του θανόντα καλλιτέχνη αξιώνει αποζημίωση άνω των 50.000 δολαρίων από τον Schulenberg, δήλωσε ο δικηγόρος.    Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε επίσης ότι η νέα μήνυση θα αντικαταστήσει μία παλαιότερη που κατατέθηκε τον Απρίλιο στο Ιλινόις, για θάνατο εξ αμελείας εναντίον του νοσοκομείου «Trinity Medical Center».   Στο νοσοκομείο στο Ιλινόις των ΗΠΑ, ο Prince νοσηλεύθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα, μια εβδομάδα πριν το θάνατό του, τον Απρίλιο του 2016, έπειτα από ένα επεισόδιο υπερβολικής δόσης, κατά το οποίο έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από συναυλία στην Ατλάντα. Το αεροπλάνο έκανε μία επείγουσα στάση στο Ιλινόις.   Ο δικηγόρος του γιατρού, Πολ Πίτερσον, ανέφερε την Παρασκευή ότι η μήνυση δεν έχει βάση.   «Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η κατάσταση ήταν δύσκολη για οποιονδήποτε που ήταν κοντά στον κ. Νέλσον (Prince) και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του.   «Όμως, ο δρ. Σούλενμπεργκ υπερασπίζεται τη φροντίδα που έλαβε ο κ. Νέλσον. Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε αυτή την υπόθεση». 

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: