30.8.18

Η κρυφή μάχη των δικαιωμάτων της SuperLeague...

Ξεκίνησε η πιο σκληρή σεζόν για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η ΕΡΤ μπήκε στο χορό ως αποτέλεσμα κυβερνητικής απόφασης και ο Γιώργος Βασιλειάδης παρέμεινε υφυπουργός αθλητισμού.  Παράλληλα η...
Nova, παρά την ανατροπή που συνέβη εξακολουθεί να έχει  κυρίαρχο ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αυτό πιστώνεται στους χειρισμούς της διοικητικής ομάδας της πλατφόρμας. 

Η συμφωνία κυβέρνησης και Γκαγκάτση έφερε τις 7 ομάδες (Παναθηναϊκό, Άρη, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Ξάνθη, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία) στο “ασφαλές λιμάνι της ΕΡΤ”, λαμβάνοντας χρήματα πέρα από κάθε προσδοκία. Η ΕΡΤ απέκτησε αθλητικό περιεχόμενο με αγώνες της SuperLeague, αγοράζοντας με αυτό τον τρόπο τηλεθέαση. Οι πρώτοι αγώνες, άφησαν θετικές εντυπώσεις και έδωσαν υψηλά ποσοστά. Τη συμφωνία εντός της ΕΡΤ, δεν την υποστήριξαν όλοι, ενώ πάντοτε παραμένει το ερώτημα γιατί δεν επιτεύχθηκε συμφωνία το Καλοκαίρι του 2017 σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Από την άλλη η Nova, με χαμηλότερο αναλογικά κόστος, διατήρησε στο χαρτοφυλάκιο της το 80% της εμπορικής αξίας του ελληνικού πρωταθλήματος και τις 3 ομάδες  που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό  πετυχαίνοντας σημαντική μείωση του κόστους της κατά περίπου 25% για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της ηγεσίας της Nova να βελτιώσει το κόστος συγκριτικά με την ποιότητα (value for money) του αθλητικού της περιεχομένου και παράλληλα να μην αποκτήσει τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος ο βασικός ανταγωνιστής.

Ο καθοριστικός ρόλος της Nova στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες επαφές και συνομιλίες που είχε η ηγεσία της πλατφόρμας και προσωπικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος με τους ισχυρούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Θυμίζουμε τις συναντήσεις  με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  Ιβάν Σαββίδη, με εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη και τον πρόεδρο της αρκαδικής ΠΑΕ,  Γιώργο Μποροβήλο, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός,  Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και με τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ κΔημήτρη Μελισσανίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνά Λυσάνδρου. 

Οι συνομιλίες έγιναν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των 4 ελληνικών ομάδων και εκεί διαπιστώθηκε η εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που έχει η Nova μέσα από τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες με τα κορυφαία αθλητικά brands που πρωταγωνιστούν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα ενώ διακρίνονται και στην Ευρώπη...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: