18.9.18

Νεκρή η 22χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης στο γκολφ...


Βρήκαν το πτώμα στο γήπεδο...

Νεκρή βρέθηκε η 22χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ερασιτεχνικό γκολφ, Σίλια Μπαρκέν-Αροθαμένα.

Το πρωί της Δευτέρας, αθλητές του γκολφ εντόπισαν την...
παρατημένη τσάντα της Μπαρκέν στον αθλητικό χώρο του Coldwater Golf Links στο Έιμς και ειδοποίησαν τις αρχές που βρήκαν το πτώμα της γυναίκας σε μικρή απόσταση από τα πράγματά της. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Μπαρκέν δολοφονήθηκε και βασικός ύποπτος θεωρείται ο συνομήλικός της, Κόλιν Ντάνιελ Ρίτσαρντς, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές. 
Η Μπαρκέν, που κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο τον Ιούλιο, φοιτούσε στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Η νίκη της στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επαγγελματικό Βρετανικό Όπεν καθώς και στην αντίστοιχη διοργάνωση στις ΗΠΑ για το 2018.

Η νέα γυναίκα, από το Πουέντε Σεν Μιγκέλ της Ισπανίας, θα ολοκλήρωνε μέσα στο τρέχον το εξάμηνο τις σπουδές της ως πολιτικός μηχανικός και θεωρούνταν ήδη καταξιωμένη αθλήτρια, κερδίζοντας το φετινό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα "Big 12" και τον τίτλο της «Αθλήτριας της Χρονιάς» στην πολιτεία της Αϊόβα. 

«Είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε η προπονήτρια της ομάδας Κρίστι Μάρτενς. «Η Σίλια ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος που αγαπούσε όλους τους συμπαίκτες της. Αγαπούσε την Αϊόβα και ήταν μία εξαιρετική εκπρόσωπος της σχολής της. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το πάθος της για ζωή και το ανταγωνιστικό της ταμπεραμέντο». 

Σε ανάρτησή της, τον Απρίλιο, η Μπαρκέν χαρακτήριζε την Μάρτενς «δεύτερη μητέρα» της.

Σχολιάζοντας τη δολοφονίας της, ο τεχνικός διευθυντής της ισπανικής ομοσπονδίας γκολφ δήλωσε στην El Pais: «Ήταν μία αθλήτρια που πήγαινε για την κορυφή, χωρίς καμία αμφιβολία». 

Το σοκ του για την τραγωδία και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Μπαρκέν εξέφρασε και ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας, Αλεχάντρο Μπλάνκο. 

Ο αθλητικός διευθυντής του πανεπιστημίου, Τζέιμι Πόλαρντ είπε για την 22χρονη: «Η Σίλια είχε ένα μεταδοτικό χαμόγελο, μία υπέροχη προσωπικότητα και οποιοσδήποτε την γνώριζε ήταν τυχερός». 

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: