2.9.18

Εντυπωσιακός Ολυμπιακός, 5-0 τον ΠΑΣ...

Με τον Γιάγια Τουρέ να παρακολουθεί από την εξέδρα, μετά την εντυπωσιακή αποθέωση που του επιφύλασσαν χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, οι...
Πειραιώτες πραγματοποίησαν τρομερή εμφάνιση και… σκόρπισαν με 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Πειραιώτες, που έκαναν το 2/2 στο πρωτάθλημα, προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, με γκολ των Ομάρ και Φορτούνη (πέναλτι), ενώ στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και… καθάρισαν εύκολα με τέρματα των Ποντένσε, Γκερέορ και Μεριά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος το παθητικό παιχνίδι του ΠΑΣ που τον περίμενε πίσω από τη μεσαία γραμμή, κατάφερε να επιβάλει από πολύ νωρίς τον ρυθμό του. Οι Πειραιώτες προειδοποίησαν με ένα καλό σουτ του Ποντένσε στο 5’, ενώ στο 18’ ο Μπουχαλάκης βρήκε εξαιρετικά τον Γκερέρο μέσα στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του Ισπανού έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 33’, όταν ο Καμαρά με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Ομάρ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και ο Νορβηγός με ωραία κεφαλιά πρόλαβε τον Βελλίδη και έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στους Ερυθρολεύκους κι έδωσε άλλον αέρα, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να γίνει και το 2-0. Στο 40’ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε χέρι του Τζημόπουλου, μετά από κοντρόλ του Γκερέρο και ο Φορτούνης που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το 2-0.

Παρά τα δύο γκολ, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας στο 46’ μία τρομερή ευκαιρία, όταν ο Φετφατζίδης σημάδεψε το δοκάρι από κοντά και ολομόναχος σε κενή εστία, μετά από ωραία σένρα του Ποντένσε. Τελικά, ο Πορτογάλος άσος που ήταν για ακόμα ένα ματς εξαιρετικός, βρήκε μόνος του δίχτυα στο 55’. Ο Φορτούνης του γύρισε ωραία την μπάλα και αυτός με δυνατό σουτ από κοντά έγραψε το 3-0.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, χωρίς να κατεβάσει ρυθμούς και έχασε μία – δύο καλές ευκαιρίες ακόμα με τον Ποντένσε και τον Χριστοδουλόπουλο, ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι σε σουτ του Μυστακίδη. Τελικά, τα γκολ ήρθαν και πάλι για τους Πειραιώτες, με τον Γκερέρο στο 90’ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με κούρσα λίγο μετά τη μεσαία γραμμή και ιδανικό τελείωμα, ενώ το 5-0 έγραψε στις καθυστερήσεις ο Μεριά σε κενή εστία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: