5.9.18

Ένα «άλμα για τη Γάζα» από 88χρονο...


Στις 9 Μαΐου 2018, στα 88 του χρόνια, ο David Schermerhorn, από τους ακτιβιστές του Free Gaza Movement που έσπασαν επανειλημμένα τον αποκλεισμό της Γάζας το 2008, έκανε...
ελεύθερη πτώση με εκπαιδευτή από τα 18.000 πόδια.

Η ελεύθερη πτώση έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους της Γάζας που συμμετείχαν στην Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής, αλλά και για την προώθηση του κινήματος για Μποϊκοτάζ–Απόσυρση επενδύσεων–Κυρώσεις (BDS) στο Ισραήλ μέχρι να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Το μήνυμά που έστειλε ήταν: «Ένα άλμα για τη Γάζα: Είμαι ο David Schermerhorn. Είμαι 88 ετών. Έκανα άλμα με αλεξίπτωτο από τα 18.000 πόδια ως φόρο τιμής σε εκείνους στη Γάζα που συμμετέχουν στην Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής.

»Ο πολιτισμένος κόσμος ανατριχιάζει από τις πολιτικές και τις πρακτικές των ισραηλινών δυνάμεων που μέχρι τώρα έχουν σκοτώσει δεκάδες ειρηνικούς διαδηλωτές και έχουν τραυματίσει χιλιάδες άλλους, με πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Δεν ντρέπονται καθόλου.

»Ο αείμνηστος ακτιβιστής Βιτόριο Αριγκόνι μας είχε καλέσει όλους να συμμετάσχουμε στο κίνημα BDS που εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο με αυξανόμενα αποτελέσματα. Ας ενωθούμε για να Μποϊκοτάρουμε, να Αποσύρουμε επενδύσεις και να Επιβάλουμε Κυρώσεις σε αυτό το παράνομο κράτος εωσότου διδαχθεί τις βασικές αρχές της λογικής και της συμπόνοιας.

»Οπότε, λέω στον λαό της Γάζας: Δεν είστε ξεχασμένοι. Ο πόνος σας αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειονότητα του κόσμου. Συμμετέχουμε στην επωδό σας για λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: