1.9.18

"Μνημείο προκλήσεων η συνέντευξη Τσαβούσογλου"...


Σε δήλωσή του για τη σημερινή συνέντευξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει: «Συνέχεια στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου με...
την σημερινή του συνέντευξη στα "ΝΕΑ". Ο Τούρκος υπουργός προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη της επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην ελληνική πλευρά ξεχνώντας την 5μηνη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τον εμβολισμό πλοίου της ελληνικής ακτοφυλακής και τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα επιμένει να κατακρίνει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια σχετικά με την λειτουργία της δικαιοσύνης και λησμονώντας ότι χιλιάδες Τούρκοι πολίτες μέσα στο 2018 έχουν προσπαθήσει να ξεφύγουν από το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στη γειτονική χώρα ζητώντας άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ο ευρωβουλευτής και προσθέτει:

«Επιπρόσθετα, συνεχίζει κυνικά να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και το δράμα τους ως διαπραγματευτικό χαρτί. Τέλος, η επανάληψη των απαράδεκτων απειλών από μία υπό ένταξη χώρα όπως η Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, των εταιρειών που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των Κυπριακών κοιτασμάτων αλλά και της απειλής πολέμου (casus belli) κατά της Ελλάδας για το ζήτημα των 12 ναυτικών μιλίων, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Τσαβούσογλου προσπαθεί με την συνέντευξή του να μετατρέψει σε διμερή ζητήματα θέματα που άπτονται καθαρά των ευρωτουρκικών σχέσεων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να το επιτρέψει», καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: