22.9.18

Επετειακή ομιλία Κουτσούμπα...


...για τον αιώνα ζωής του ΚΚΕ.
Το ΒΙΝΤΕΟ...
Από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε για...
τα 100 χρόνια του ιστορικού κόμματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο πήχυς για τον επόμενο αιώνα μπαίνει «ακόμα πιο ψηλά». 

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε μία σύντομη αναφορά στην πορεία του κόμματος: από τους απεργούς του Μάη του ‘36, τους κρατουμένους στη Γυάρο, τη Μακρονήσου και τη Λέρο, τους αντάρτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, μέχρι τους κομμουνιστές των επόμενων χρόνων, που -όπως είπε- φρόντισαν να συντηρήσουν φωλιές νερού μέσα στις φλόγες.


«Συνεχίζουμε. Κάτω από τις σημαίες του μαρξισμού-λενινισμού, του προλεταριακού διεθνισμού… Πιο έμπειροι, πιο εξοπλισμένοι, πιο έτοιμοι. Τώρα είναι δικός μας αυτός ο δρόμος. Και θα τον διαβούμε μέχρι τέλους», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τη σύγχρονη πραγματικότητα. 

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «η Ελλάδα της φτώχειας και της αδικίας» δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα, αλλά είναι μια «μικρογραφία» του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου. «Σε όλες τις "κανονικές" χώρες από τη μια μεριά είναι οι εκμεταλλευτές και από την άλλη οι εκμεταλλευόμενοι», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «ο ρεαλισμός τους θυσιάζει τις ζωές συνανθρώπων μας στο βωμό του κέρδους και της λιτότητας, της περικοπής κοινωνικών δαπανών».

Μιλώντας ειδικότερα για την πολιτική ζωή στη χώρα μας, εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας να αποδείξει ότι αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν μεγάλες διαφορές. 

«Δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ οι εργάτες, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου για να βρουν τις διαφορές στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Γιατί, πολύ απλά, αυτές είναι πολύ μικρές, μηδαμινές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας που έκανε λόγο για κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό:


Τώρα θυμήθηκαν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης το αίσχος του υποκατώτατου μισθού, που έδωσε τη δυνατότητα στην εργοδοσία να εκμεταλλεύεται άγρια νέα αγόρια και κορίτσια; Αλήθεια, η ΝΔ δεν τον νομοθέτησε; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον υλοποιεί ως κυβέρνηση τα τελευταία περίπου 4 χρόνια; Και εδώ, όμως, η φάβα έχει λάκκο. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τους νέους εργαζόμενους.  Τα μεγάλα αφεντικά έχουν στο νου τους.

Καταλήγοντας την ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα προς τον λαό για συμπόρευση με το ΚΚΕ (και) στον επόμενο αιώνα ζωής του κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: