12.9.18

Το Βερολίνο, ο Σόιμπλε, ο Πατεράκης...

...και οι 10 χιλιάδες followers του Άδωνι...

Γίνεται ν’ αποκτήσει κάποιος 10.000 ακόλουθους στο Twitter μέσα σε 24 ώρες; Ναι, αν είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης γίνεται. Ρίχνοντας μια ματιά στη δραστηριότητα του λογαριασμού του...
αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο βγάζει κανείς συμπεράσματα με μεγάλο ενδιαφέρον. Πώς; Υπάρχουν αρκετά online «εργαλεία» γι’ αυτό. Κάποια είναι συνδρομητικά και κάποια άλλα όχι, όπως για παράδειγμα το twitteraudit, το statuspeople, το socialblade, το tweetonomy, κα.

Βάζοντας στο «μικροσκόπιο», λοιπόν, τον λογαριασμό του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές το ελληνικό Twitter για τον αριθμό και την «ποιότητα» των ακολούθων του, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το γράφημα των followers του είναι κάπως περίεργο σε δύο περιόδους από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 14/8/2017 – 10/1/2018 και στις 13/7/2018, δηλαδή πριν ακριβώς δύο μήνες.



Ενώ υπάρχει μια ομαλή αύξηση των ακολούθων του κ. Γεωργιάδη (περίπου 30-40 ημερησίως), ξαφνικά μια μέρα, στις 14/8/2017, αποκτά σε μία μέρα 1.940 followers κι άλλους 2.580 την επόμενη, 15/8/2017. Αυτή το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και τις 10/1/2018, με αποκορύφωση την 6η Σεπτεμβρίου του 2017, μέρα στην οποία προστέθηκαν σχεδόν 10.000 followers (9.730 για την ακρίβεια), στο προφίλ του αντιπροέδρου.



Τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μέρα και τον ακολούθησαν ξαφνικά 10 χιλιάδες λογαριασμοί; Έκανε κάποια βαθυστόχαστη δήλωση; Αποκάλυψε κανένα τεράστιο σκάνδαλο; Γυρνώντας πίσω το ημερολόγιο παρατηρούμε ότι η ξαφνική αυτή άνοδος των ακολούθων του έγινε μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του στην προεκλογική συγκέντρωση του χριστιανοδημοκρατικού CDU, όπου βρέθηκε δίπλα στους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (τον οποίο μάλιστα κοιτούσε με έναν ιδιαίτερο τρόπο) και Άγκελα Μέρκελ.

Για την ιστορία «φωτογράφος» ήταν ο Γιώργος Πατεράκης, γνωστός για την εμπλοκή του στα εξοπλιστικά προγράμματα (Eurofighter) επί ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διατηρεί στενές επαφές με το γερμανικό κατεστημένο και φέρεται μάλιστα ότι είχε μεσολαβήσει για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο από την οποία δεν διέρρευσε καμία απολύτως φωτογραφία.

Εξαφανίστηκαν 5.080 ακόλουθοι

Αρκετούς μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 13/7/2018, δηλαδή πριν από δύο μήνες, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχασε μέσα σε μια μέρα 5.080 followers, κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει από εδώ, στο altsantiri.gr. Εκείνη ακριβώς τη μέρα συνέβη το ίδιο και σε πολλούς άλλους λογαριασμούς, καθώς το Twitter αποφάσισε να διαγράψει εκατομμύρια ψεύτικα accounts σε όλο τον πλανήτη.

Ο φίλος του και συνεργάτης του, Θεοδόσης Ζερβουδάκης, έχασε την ίδια μέρα 201.000 ακόλουθους με αποτέλεσμα σήμερα να έχει μόλις 89.000. Τότε μάλιστα έγινε μεγάλος ντόρος στο ελληνικό twitter, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να «κλειδώσει» τον λογαριασμό του για ορισμένες μέρες.



Το αν η κατακόρυφη και πρωτοφανής αύξηση των ακολούθων του Άδωνη Γεωργιάδη είναι αποτέλεσμα αγοράς ψεύτικων λογαριασμών ή αποτελεί μια αυθόρμητη κίνηση αληθινών χρηστών που απλά θέλουν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν είμαστε σε θέση να το απαντήσουμε.

Θα μείνουμε με την εντύπωση που μας προκάλεσε το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αύξηση στους ακόλουθους του σημειώθηκε μερικές ώρες μετά τις επίμαχες φωτογραφίες στο Βερολίνο και τον ντόρο που προκάλεσαν στην ελληνική πολιτική σκηνή και στο διαδίκτυο...

Μ. Καλουδάς
altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: