30.9.18

«Ο Τσίπρας θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, όταν αποφασίσει εκλογές»...


Την άποψη ότι μια μεγάλη διαφορά υπέρ του «Ναι» στο σημερινό δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ με ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής θα δημιουργήσει ζήτημα...
ουσιαστικής και τυπικής νομιμοποίησης του αποτελέσματος εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκτίμησε ότι στην «περίπτωση που υπερψηφιστεί το "Ναι" ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή ανάλογα με το χρόνο που επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. χαρακτήρισε «προσυμφωνημένη και "σικέ" την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα σε χρόνο κατά πολύ μεταγενέστερο από την υποτιθέμενη αιτία».

Επισήμανε πάντως ότι «σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τηρήσουμε στάσης αναμονής για τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα σε σχέση με το δημοψήφισμα και να μην σπεύσουμε να τις προεξοφλήσουμε»

«Ας ελπίσουμε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει αποσταθεροποίηση στη γειτονική χώρα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και δεν θα μετατραπεί και πάλι σε εστία αστάθειας στα Βαλκάνια» είπε.

Όταν ρωτήθηκε για το Κυπριακό, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι ενδέχεται «να επιχειρήσει ο κ. Τσίπρας να ενισχύσει την εικόνα του στο εξωτερικό ως αντιστάθμισμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του στα θέματα εσωτερικής πολιτικής με τη συμφωνία και σε μια προωθούμενη λύση για το Κυπριακό»

«Εύχομαι να μην τραυματισθεί η ενότητα του Ελληνισμού από τυχόν σχεδιασμούς μικροκομματικής στόχευσης αλλά και να μην επικρατήσει η ίδια λογική που διαπιστώθηκε στη διαπραγμάτευση με τον κ. Ζάεφ» πρόσθεσε ο βουλευτής της δεξιάς παράταξης.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις χαρακτήρισε παράδοξο η κυβέρνηση να ψηφίζει πρώτα μια περικοπή και στη συνέχεια να διαδίδει ότι θα καταφέρει να μην ισχύσει» και υποστήριξε ότι «ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους θεσμούς για το ίδιο ζήτημα αποδεικνύει ότι η περιβόητη έξοδος από το μνημόνιο αποτελεί γράμμα κενό».

«Πλανάται η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι ένας συνταξιούχος θα αισθάνεται ευγνώμων, επειδή δεν θα ισχύσει τελικά μια περικοπή που η ίδια πρότεινε στους εταίρους. Η αλήθεια είναι μία, ανεξαρτήτως έκβασης στο συγκεκριμένο ζήτημα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν μία κυβέρνηση δυσβάστακτων επιβαρύνσεων και περικοπών, η οποία δέσμευσε τη χώρα σε ένα άτυπο αλλά υπαρκτό τέταρτο μνημόνιο» ανέφερε

Δεν υπάρχουν σχόλια: