14.9.18

Η μάχη (της Θεσσαλονίκης) συνεχίζεται…

Παραφράζοντας τη γνωστή φράση από τις «Τρείς αδερφές» του Τσέχωφ: Στη Θεσσαλονίκη, αδερφές μου, στη Θεσσαλονίκη… Εκεί, πράματα και θάματα, εξαγγελίες (Τσίπρα), απαντήσεις (Μητσοτάκη), δηλώσεις και...
πόζες όλων των πολιτικών αρχηγών, αστερόεσσα επιχειρηματική θάλασσα στη ΔΕΘ και νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ… Εν τω μεταξύ το καλοκαιράκι συνεχίζεται και τα «Παραλειπόμενα» δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη στήλη:

•Αυθαίρετα: Πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων παραμένουν ανενεργά εδώ και 30 τόσα χρόνια! Τώρα, κάτι γίνεται (κατεδαφίσεις στη ζώνη Αθήνα-Σούνιο). Αρκεί να συνεχιστούν. Σε όλη την Ελλάδα…

•Μάτι: Ευθύνες για την διαχείριση της δραματικής κατάστασης αποδίδει η «έκθεση Συνολάκη» (κυρίως για την μη έγκαιρη εκκένωση του χώρου). Ασφαλώς θα αξιοποιηθεί και από την Δικαιοσύνη η έκθεση αυτή. Πάντως πέραν των υπαρκτών ευθυνών, ουδείς αμφισβητεί τις πρωτοφανείς συνθήκες υπο τις οποίες εξελίχθηκε η φωτιά, ούτε βέβαια τα παθογενή της περιοχής .
Επι τη ευκαιρία: Δεν εκκενώνεται ο πληθυσμός, όπως έγραψε (και) γνωστός συνάδελφος, αλλά ο χώρος…

•ΑΠΕ: Θυελλώδεις αντιδράσεις από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο οι Θεσμοί ενημέρωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μείωση των συντάξεων.
Το ΑΠΕ επικαλέστηκε «ευρωπαϊκές πηγές» για να στηρίξει το δημοσίευμά του. Συνηθίζεται η επίκληση ανωνύμων πηγών, αλλά
απαιτεί προσοχή η χρήση τους. Ειδικά όταν πρόκειται για λεπτά ζητήματα, τα οποία δημιουργούν τριβές και αντιπαραθέσεις, όπως οι συντάξεις.

•Τρίκαλα: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η πρωτοπόρα Θεσσαλική πόλη. Τώρα, σε συνεργασία με το ΕΜΠ, μετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ευέλικτη ηλεκτροκίνηση, μαζί με το Βερολίνο, τη Ρώμη, τη Γένοβα, τη Μάλαγα και το Μπάρι.
Σκίζει ο ρέκτης δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου.

•Γιαν Φάμπρ: Πέρασε κι από τα μέρη μας ο διάσημος Φλαμανδός καλλιτέχνης. Είχε αναλάβει επι Μπαλτά καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά αποχώρησε νωρίς. Τώρα εγκαλείται από συνεργάτες του για σεξουαλικές ταπεινώσεις και σεξουαλικό εκφοβισμό.
Τελικά, βρίθει από Γουαϊνστάιν ο χώρος του πολιτισμού και του θεάματος…

…Πάμε τώρα. Με το ματάκι στη Θεσσαλονίκη, στα μάτς του Σαββατοκύριακου και, φυσικά, στις φιλόξενες παραλίες του μελιχρού Σεπτεμβρίου…

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: