30.9.18

«Ερωτική εξομολόγηση» Τραμπ σε Κιμ...

Ντόναλντ Τραμπ
Πολύ θερμά λόγια για τον άλλοτε κορυφαίο του εχθρό, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, επιφύλαξε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στη Δυτική Βιρτζίνια, εισπράττοντας για ακόμη μια φορά...
γέλια απ' το ακροατήριο.

«Εγώ ήμουν πραγματικά σκληρός - και το ίδιο και εκείνος. Και πηγαίναμε μπρος και πίσω» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας για εκείνον και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. «Και μετά ερωτευτήκαμε, εντάξει; Όχι, πραγματικά -μου έγραψε όμορφες επιστολές και είναι πραγματικά σπουδαίες επιστολές», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι υποστηρικτές του στην συγκέντρωση γελούσαν και χειροκροτούσαν, ενώ ο Τραμπ σημείωσε παράλληλα ότι οι σχολιαστές του θα του προσάψουν μια «αντιδεοντολογική» περιγραφή του Κιμ.

Την περασμένη Δευτέρα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είχε εκθειάσει και πάλι τις αρετές του Κιμ, τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να πείσει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα και ένα χρόνο νωρίτερα τον απειλούσε λέγοντάς του ότι «θα καταστρέψει τελείως τη χώρα» του.

«Ο πρόεδρος Κιμ ήταν πραγματικά πολύ ανοιχτός και, ειλικρινά, ήταν υπέροχος», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τραμπ.

Οι διαπραγματεύσεις, όμως, για την αποπυρηνικοποίηση έχουν κολλήσει.

Τρεις μήνες μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στη Σιγκαπούρη, κορυφαίος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας, ο Ρι Γιονγκ διαμήνυσε στους ηγέτες που συμμετείχαν στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του δεν βλέπει «ανταπόκριση» απ' τις ΗΠΑ στις αρχικές κινήσεις αφοπλισμού απ' την πλευρά της Β. Κορέας. Αντιθέτως, τόνισε, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις κυρώσεις με σκοπό την ενίσχυση της πίεσης.

Ο Τραμπ, ωστόσο, εμφανίστηκε πολύ πιο αισιόδοξος στη χθεσινή προεκλογική ομιλία.

«Τα πάμε περίφημα με τη Βόρεια Κορέα», είπε. «Θα πηγαίναμε σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα και εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτώνονταν. Τώρα, όμως, έχουμε αυτή την περίφημη σχέση», πρόσθεσε.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: