26.9.18

Ομολόγησε ο αρχιτέκτονας...

...τον φόνο του φαρμακοποιού στο Ψυχικό...

Το φόνο του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου ομολόγησε ο 51χρονος αρχιτέκτονας που είχε προσαχθεί την...
Τρίτη ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία

Ο αρχιτέκτονας, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος για την πράξη του στους αστυνομικούς, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, η οικονομική διαμάχη που είχε με τον Βασίλη Φλώρο του είχε γίνει εμμονή.

Πληροφορίες λένε ότι οι διαφορές του αρχιτέκτονα από τη Γλυφάδα με τον φαρμακοποιό Βασίλη Φλώρο είχαν φόντο ένα ακίνητο, για το οποίο κατέληξαν στο δικαστήριο. Πιο συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός φέρεται να είχε δανείσει στον δράστη ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ο τελευταίος δεν του επέστρεψε. Οι δυο τους πήγαν στα δικαστήρια και εκεί ο δράστης έχασε ακίνητο που βγήκε σε πλειστηριασμό για 300.000 ευρώ.

Όσο για το όπλο με το οποίο σκότωσε τον 57χρονο φαρμακοποιό, ο αρχιτέκτονας είπε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε κοντά στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας στο Νέο Ψυχικό χωρίς, ωστόσο, αυτό να έχει βρεθεί.

Πώς εξιχνίασαν την υπόθεση

Στο Ανθρωποκτονιών είχαν θέσει ως άμεση προτεραιότητα την εξιχνίαση της δολοφονίας του 57χρονου φαρμακοποιού. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, απέκλεισαν ένα-ένα τα πιθανά σενάρια για την εκτέλεσή του. Όπως το να «έφαγε» ο δολοφόνος λάθος άνθρωπο καθώς το επώνυμο του είναι το ίδιο με του ανθρώπου που τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί στην επικαιρότητα λόγω μιας υπόθεσης – σκάνδαλο, να έχει εμπλοκή στην υπόθεση Novartis, στη μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων ακόμη και κάποια προσωπική υπόθεση. Έτσι κατέληξαν στο ότι τα κίνητρα είναι καθαρά οικονομικά και έτσι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκε αυτό το κομμάτι της ζωής του. 

Η δικαστική διαμάχη που είχε με το συγκεκριμένο πρόσωπο με φόντο οικονομικές διαφορές και είχε φτάσει στα δικαστήρια ελεγχόταν με μεγάλη προσοχή. Έτσι, ο 51χρονος αρχιτέκτονας έγινε ο βασικός ύποπτος και κάθε του κίνηση μπήκε στο «μάτι» της Ασφάλειας. Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών μελετώντας το σκηνικό της δολοφονίας κατέληξαν στο ότι δεν έχει να κάνει με συμβόλαιο θανάτου. Ο άνθρωπος που πίεσε πολλές φορές τη σκανδάλη του περιστρόφου και «πήρε» τη ζωή του Βασίλη Φλώρου δεν ήταν πληρωμένος δολοφόνος αλλά ο ίδιος ο εχθρός του. 

Χρησιμοποίησε αυτό το όπλο και όχι κάποιο πιστόλι γιατί πιθανότατα αυτό μπόρεσε να προμηθευτεί. Αν και έκανε πολύ γρήγορη προσέγγιση, όπως χαρακτηριστικά λένε, και αιφνιδίασε τον 57χρονο, το όλο σκηνικό έδείχνε προχειρότητα καθώς ο δολοφόνος δεν φαίνεται να ήταν οργανωτικός ενώ έκανε και λάθη. Αυτά εντόπισαν οι αστυνομικοί για να τον δέσουν. Κομβικό κομμάτι στο παζλ της εξιχνίασης ήταν το γεγονός ότι ο δολοφόνος ενήργησε κάτω από θυμό...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: