11.9.18

Φίλης: Φοβού τους... Αμερικανούς και δώρα φέροντας...


Αποστάσεις από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης προς τις ΗΠΑ κράτησε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».

Σχολιάζοντας την...
αμερικανική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Φίλης, χρησιμοποίησε ένα ρητό: «Timeo Danaos et dona ferentes» (Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας)».

«Δεν χρησιμοποιώ αυτή τη φράση ως  κάτι καθυστερημένο και αντιαμερικανικό, αλλά δυστυχώς στην περιοχή μας επιχειρούνται ανατάξεις γεωπολιτικές. Φτιάχνονται, δυστυχώς άξονες και προνομιακές συμμαχίες. Και η αλήθεια είναι πως ''δενόμαστε'' στο άρμα των Αμερικανών, θέλουμε δε θέλουμε», εξήγησε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Έχουμε μια διοίκηση Τραμπ που ανοίγει ''πληγές'' και εμείς είμαστε στο επίκεντρο όλων αυτών, αλλά είναι πλεονέκτημα ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα μας. Παραμένουμε βέβαια στην ΕΕ. Μην βλέπουμε τις όποιες επενδύσεις με πολιτική αφέλεια. Πρέπει να ξέρουμε από ποιο έδαφος κάνουμε εξωτερική πολιτική. Η πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική πρέπει να διαφυλαχτεί από άποψη χειρισμού. Θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η λύση του Μακεδονικού, άσχετα με το ότι συμπίπτει με τα θέλω των αμερικανών». 

Ο κ. Φίλης σχολίασε τα μέτρα από 1.1.2019 και τις πολιτικές του πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια  προσπάθεια να αλλάξει σελίδα η χώρα στην οικονομία και να επέλθει πιο σύντομα χαλαρότητα της επιτροπείας. Επισήμανε πάντως ότι παραμένουν εμπόδια από τη διεθνή αστάθεια που υπάρχει και τον καταναγκασμό του πρωτογενούς πλεονάσματος που βαραίνει.

«Ακόμη και στα αισιόδοξα σενάρια για την οικονομία αυτό δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για γρήγορα βήματα που είναι η δημιουργία νέων θέσεων. Υψηλός και ο στόχος για την καταπολέμηση της ανεργίας». 

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, τα εμπόδια είναι μπροστά μας και έχουν να κάνουν και με το πρόγραμμα με το οποίο έχουμε δεσμευτεί και είναι καταναγκασμοί», σημείωσε. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: