22.9.18

«Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο!...


 Nέα πρόκληση από Ερντογάν...
Χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι, μία διχοτομημένη χώρα, ζωές που καταστράφηκαν, άνθρωποι που υποχρεώθηκαν με τη βία να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Όλα τα παραπάνω συνιστούν... ειρηνευτική επιχείρηση κατά τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο...
οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να προκαλέσει για μία ακόμη φορά, αναφερόμενος στην εισβολή και στην κατοχή της Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα.

Ο Ερντογάν έδωσε το «παρών» στο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας που διοργανώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την τεχνολογία ήταν η “ειρηνευτική”, όπως την αποκάλεσε, επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, καθώς το εμπάργκο που ακολούθως της επιβλήθηκε, ανέδειξε την πλήρη τεχνολογική εξάρτηση της Τουρκίας από άλλες χώρες.

«Η Τουρκία μέχρι την “Ειρηνευτική Επιχείρηση” στην Κύπρο το 1974 ήταν πλήρως εξαρτημένη τεχνολογικά από την εξωτερική βοήθεια. Λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας, από πυρομαχικά μέχρι ανταλλακτικά, ακόμη και στην ασύρματη τηλεπικοινωνία και σε όλα τα επικοινωνιακά συστήματα, μας έκανε να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
erdogan
«Στον σημερινό κόσμο, η πρώτη προϋπόθεση για την ανεξαρτησία και ανάπτυξη μίας χώρας είναι ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η εξαγωγή τεχνολογίας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι «η Τουρκία χρησιμοποιεί σε ποσοστό 65% εγχώρια προϊόντα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: