7.9.18

Ο Γ. Κύρτσος δεν θεωρεί τον Όρμπαν ακροδεξιό...


Με έναν από τους πιο ακραίους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, τον Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν, συντάσσεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας πως...
οι ακροδεξιές τάσεις είναι ουκ ολίγες στη ΝΔ

"Δεν θεωρώ τον Ορμπαν ακροδεξιό. Εξελέγη ως ακροδεξιός και στην τρίτη του θητεία κυβερνά ως σκληρός δεξιός. Εχει κάποιες ακραίες απόψεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά δεν είναι όλες οι πολιτικές του ακραίες. Δεν πρέπει να τον χαρίσουμε στην άκρα δεξιά" υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον ρ/σ NEWS 24/7 RADIO στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο Γ. Κύρτσος δηλαδή χαρακτηριίζει απλώς «κάποιες ακραίες απόψεις» τακτικές της ουγγρικής κυβέρνηση όπως να... αφήνει νηστικούς τους πρόσφυγες που η αίτηση ασύλου τους απορρίπτεται ή την ποινικοποίηση των οργανώσεων που βοηθούν τους μετανάστες. Δεν ακούει καν τις επικρίσεις - εντός της ευρωπαϊκής δεξιάς - στον Μ. Βέμπερ (προτεινόμενο για διάδοχο του Ζ.Κλ. Γιούνκερ από το ΕΛΚ) που κατηγορείται για τη συμπάθειά του στον ακροδεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό καθώς θεωρείται πως ο τελευταίος κινείται εκτός του πλαισίου των ευρωπαϊκών αξιών. 

Και προφανώς ο Γ. Κύρτσος θα συμπαθεί και τον στενό φίλο του Β. Όρμπαν, τον επίσης ακροδεξιό Ματέο Σαλβίνι.

H «ορμπανοποίηση» της ΝΔ καλά κρατεί...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: