26.9.18

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα»...

ΒΙΝΤΕΟ

«Η χώρα μου έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Οι άσχημες μέρες έχουν τελειώσει. Αλλά οι προκλήσεις παραμένουν σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας ομιλία στην...
ετήσια σύνοδο του «Concordia».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση μου και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με τους φίλους και συμμάχους μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας» και έστειλε μηνύματα αναφορικά με τις προοπτικές και τις δυνατότητες της χώρας που εκπορεύονται από τον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της. 

Τόνισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και απηύθυνε κάλεσμα για περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικονομίας σε αυτή τη νέα εποχή, μέσω νέων επικερδών επενδύσεων, κάτι που θα ενίσχυε περαιτέρω τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι «η ηγέτιδα δυναμη στα Βαλκάνια και ο ιστορικός της ρόλος είναι να αναλάβει δράση να οδηγήσει ολόκληρη την περιοχή σε μια εποχή συνεργασίας, σταθερότητας και ευημερίας». «Η διαμάχη μας με την ΠΓΔΜ φτάνει στο τέλος. Με σεβασμό στην ιστορία μας. Με σεβασμό στους λαούς μας», είπε. 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη νέα γενιά και όσους έχουν φύγει από τη χώρα λόγω της κρίσης, ότι δεν είναι καταδικασμένοι, ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι μιας χώρας «που τώρα στέκεται στα πόδια της» και πως το μέλλον της Ελλάδας πρέπει να εναποτεθεί σε εκείνους που τολμούν να το οραματίζονται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: