17.9.18

Χιούμορ για… αμερικανάκια...


«H Ρωσία παρεμβαίνει στα Σκόπια»...
Μετά από την Μέρκελ, τον καγκελάριο της Αυστρίας, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και τον υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ που είχαν επισκεφτεί τις προηγούμενες μέρες τα Σκόπια, έφτασε στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ και ο αμερικανός υπουργός Αμυνας για να...
καταγγείλει τις ρωσικές… παρεμβάσεις στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επισκέψεις των δυτικών αξιωματούχων στα Σκόπια συνοδεύονται από την διατύπωση του ωμού εκβιασμού υπέρ του «ναι» στην Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτόν τον εκβιασμό μάλιστα συνόψισε σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ πρόσφατα με επιστολή του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ:

»Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω εσάς και τους πολίτες της “Μακεδονίας” με την ευκαιρία της ημέρας ανεξαρτησίας σας στις 8 Σεπτεμβρίου.

»Η “Μακεδονία’’ έχει πολλά για να είναι περήφανη αυτή τη χρονιά. Η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών επιλύει τη μακροχρόνια διένεξη για το ονοματολογικό με την Ελλάδα και ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της “Μακεδονίας” τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Η συμφωνία και η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τη “Μακεδονία”, ειδικά όσον αφορά στις επερχόμενες συνομιλίες για την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ.


Με λιγότερο κομψό αλλά περισσότερο σαφή τόνο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ καθώς και οι καγκελάριοι Αυστρίας και Γερμανίας, όπως και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν θέσει την πολιτική ηγεσία αλλά και τον λαό της ΠΓΔΜ ενώπιον των τετελεσμένων που δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών: Η Συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από το δημοψήφισμα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Δημητρη Μηλακα, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: