11.9.18

«Κλείδωσε» ο Ανδρέας Παχατουρίδης...


...για την Περιφέρεια Αττικής...

Στην τελική φάση βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ της Πειραιώς και του Ανδρέα Παχατουρίδη για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη και της...
ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newpost.gr.

Ο «τσάρος των δημάρχων» που εκλέγεται στο Περιστέρι από το 1998 ως ανεξάρτητος -  την τελευταία φορά πήρε 62,25%- ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δύο άνδρες είχαν αρκετές συναντήσεις τους προηγούμενους μήνες οι οποίες φαίνεται ότι τώρα καταλήγουν σε συμφωνία. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης, εκτός απροόπτου, θα κατέβει στην Περιφέρεια Αττικής ως ανεξάρτητος και η ΝΔ θα δηλώσει ότι τον στηρίζει.

Η ανακοίνωση για τον Παχατουρίδη πιθανόν να γίνει πριν την άνοδο του προέδρου της ΝΔ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την Παρασκευή. Μια τέτοια επιλογή με ισχυρές αριστερές αναφορές, αποτελεί απάντηση και στην κριτική που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη περί δεξιάς απόκλισης της ΝΔ, επί των ημερών του. 

Οι συζητήσεις με τον Ανδρέα Παχατουρίδη τον οποίο στήριζε  η ΝΔ και στο Περιστέρι (δεν κατέβαζε δικό της υποψήφιο) είχαν αρχίσει για την Περιφέρεια Αττικής από το 2014 επί Αντώνη Σαμαρά, αλλά τελικά παρέμεινε στο δήμο Περιστερίου.

Ο Πατούλης
«Αγκάθι» για τη ΝΔ αποτελεί ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε εδώ και μήνες ότι θα είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας χωρίς να έχει το «πράσινο φως» της Πειραιώς. Μετά την κεντρική απόφαση για την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, στις αρχές του καλοκαιριού, εξετάστηκε το ενδεχόμενο καθόδου του Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.

Έκανε κάποιες δηλώσεις και ο ίδιος που άφηναν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, έδιναν ισχυρό προβάδισμα στον Παχατουρίδη και με σημαντική διείσδυση στους ψηφοφόρους της Ρένας Δούρου όπου φαίνεται ότι υπολείπεται ο Πατούλης. 

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου δεν κρύβει την ενόχλησή του και επιμένει ότι δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας. Είχαν και νέα συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη τα προηγούμενα 24ωρα. Η Πειραιώς απεύχεται ένα «αντάρτικο» που θα οδηγούσε στην διακινδύνευση της νίκης του Κώστα Μπακογιάννη  για τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει πολύ μεγαλύτερη διείσδυση στους ψηφοφόρους του Γιώργου Καμίνη από τον Πατούλη.

Εάν κατεβούν, όμως, δύο υποψήφιοι προερχόμενοι από τη ΝΔ υπάρχει κίνδυνος διασποράς ψήφων όπως συνέβη το 2014 με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που είχε το χρίσμα και τον Νικήτα Κακλαμάνη που κατέβηκε ως «αντάρτης». Τα στοιχήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα παιχτούν κυρίως στους δήμους Αθήνας - Θεσσαλονίκης και στην περιφέρεια Αττικής οπότε η Πειραιώς ρίχνει το βάρος της στο να επιλυθούν οι διαφορές.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ εκτιμούν, πάντως, ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν θα μπορούσε στο τέλος να αρκεστεί σε έναν συνδυασμό μειοψηφίας στο δήμο Αθήνας δεδομένου ότι είναι ένα στέλεχος που μπορεί να προσφέρει πολλά από διάφορα πόστα.
Το ηγετικό επιτελείο αναζητεί την χρυσή τομή. Εχει πέσει στο τραπέζι η υποψηφιότητα Πατούλη για τη Βουλή, στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Β Αθήνας όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κάνει περίπατο ή ακόμη να κατεβεί για την ευρωβουλή λόγω της ευρύτερης δημοτικότητας που έχει. Η πολύχρονη εμπειρία του θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη και όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση όπως συζητείται μεταξύ στελεχών. Το σταυρόλεξο είναι δύσκολο. Το παρασκήνιο θα συνεχιστεί. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: