5.9.18

Διμέτωπο από την Φώφη κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ...


Το στίγμα της για το πώς θα αντιπολιτευθεί στο εξής και τουλάχιστον ως τις εκλογές έδωσε η Φώφη Γεννηματά, που με την ώθηση που είχε από την επιτυχημένη εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, επιτέθηκε εκ νέου χθες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ.

«Κρατάμε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ, τις αρχές και τις αξίες του και...
προχωράμε μπροστά με το Κίνημα Αλλαγής», είπε, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα 104,6. Ερωτηθείσα για την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά, επιχείρησε να κλείσει κάθε συζήτηση, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι «έκαψαν το αριστερό τους πρόσωπο με τη συνεργασία τους με την ακροδεξιά και τον κ.Καμμένο και προφανέστατα δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν καμία σχέση με την Κεντροαριστερά και την Σοσιαλδημοκρατία με προσχωρήσεις τυχοδιωκτικού τύπου μερικών γυρολόγων από τα αζήτητα της πολιτικής». Επιτέθηκε έτσι και σε πρώην στελέχη του χώρου της που βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε εξ αρχής, είτε στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Χαρακτηρίζοντας ως ‘εξαιρετικά ανησυχητικό’ το διχαστικό κλίμα που τείνει να επικρατήσει και αναφερόμενη ειδικά στις λογικές διώξεων στη διατύπωση διαφορετικών απόψεων, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε σε αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα, εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι η προοπτική εναλλαγής τους στην εξουσία δεν δίνει διέξοδο.

Επιμένοντας ότι προϋπόθεση για την καλλιέργεια πραγματικής ελπίδας στον λαό είναι η πολιτική αλλαγή και η αλλαγή πολιτικής ταυτόχρονα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Να φύγουν τώρα, όχι για να έρθουν οι άλλοι, αλλά γιατί υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο», είπε, καλώντας τους πολίτες να μην παγιδευτούν στο δίλημμα μεταξύ λαϊκισμού και νεοφιλελευθερισμού και μεταξύ της παράδοσης της Ελλάδας στους δανειστές «όπως πράττει με συνέπεια ο κ.Τσίπρας», όπως είπε, ή στις αγορές «όπως σκοπεύει να πράξει ο κ.Μητσοτάκης». 

Υποστήριξε, εξάλλου, με νόημα ότι «τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του θα τις καταλογίσει και θα τις αποδώσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές», οπότε και τόνισε την ανάγκη στρατηγικής και οριστικής του ήττας. Ταυτόχρονα, όμως, θύμισε ότι «ούτε η ΝΔ ανέλαβε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της για το ξέσπασμα της κρίσης», κατηγορώντας το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, χέρι – χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-2009 που οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: