14.9.18

Στηρίζει Μπουτάρη, καταγγέλλει τη «σκληρή Δεξιά»...


Τη στήριξή του στον Γιάννη Μπουτάρη για τη δημαρχία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που...
βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θύμισε ότι τον Γιάννη Μπουτάρη «η ΔΗΜΑΡ τον στήριξε πρώτη το 2010 όπως και στην επόμενη εκλογή. Ήμασταν από τους πρώτους οι οποίοι στηρίξαμε αυτή την υποψηφιότητα γιατί πιστεύαμε σε αυτή την προοδευτική αλλαγή στη Θεσσαλονίκη. Νιώθουμε δικαιωμένοι διότι η προοδευτική αλλαγή σε πάρα πολλά θέματα έχει έρθει. Η πόλη έχει γίνει εξωστρεφής και το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη».

Και συμπλήρωσε:

«Θα στηρίξουμε τον Γιάννη Μπουτάρη σε όποια επιλογή του γιατί έχουμε τις ίδιες θέσεις στα προβλήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Έχουμε την ίδια αντίληψη και για αυτό το λόγο είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για τα προβλήματα της πόλης. Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε, να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα προς προοδευτική κατεύθυνση και όχι προς την αδιέξοδη κατεύθυνση που έχει οδηγήσει σε τέλμα σε διάφορα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής τη χώρα».

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» μεταξύ άλλων θεμάτων σχολίασε και τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε, η Ν.Δ. «θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φειδωλή και να μετράει δύο φορές το τι λέει ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα».

Και αναφερόμενος ειδικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «δυστυχώς, από τότε που έχει ηγηθεί της Ν.Δ. νομίζω ότι δεν ακολουθεί ούτε το παράδειγμα του εαυτού του ως βουλευτή πριν, που είχε ρηξικέλευθες θέσεις σε ορισμένα θέματα. [...] Από εκείνη την περίοδο και μετά που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ νομίζω ότι έχει “πάρει κεφάλι” το κομμάτι της σκληρής δεξιάς στη Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης είναι αυτοί που περνούν την πολιτική τους στη Ν.Δ.».

Όσον αφορά την κυβέρνηση και ειδικά τη σχέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ, εκτίμησε ότι «δεν είναι δυνατόν με τη στάση των ΑΝ.ΕΛΛ., αν έλθει η συμφωνία και ψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής -των βουλευτών έστω- να συνεχίσουν να συγκυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την επόμενη μέρα, χωρίς να συμβαίνει τίποτε».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο λόγος των ΑΝ.ΕΛΛ. «είναι σταθερά διχαστικός σε αυτό το θέμα και το λέω γιατί είναι μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού [...] οι ΑΝΕΛ είναι κυβερνητικός εταίρος και μιλάνε με μία ρητορική, που είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν οι ΑΝ.ΕΛΛ. και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα συνεχίσουν και όταν έλθει η συμφωνία και πουν “δεν την ψηφίζουμε”, θα πρέπει να δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας ότι, ναι, τη φέρνει στην παρούσα Βουλή για ψήφιση, αλλά αμέσως μετά προκηρύσσονται εκλογές στη χώρα -εξάλλου θα είμαστε λίγους μήνες πριν. Δεν μπορεί να συνεχίζει μια κυβέρνηση σε ένα τέτοιο μείζον εθνικό θέμα, που απασχολεί τη χώρα όλους αυτούς τους μήνες, να συνεχίσει την επόμενη μέρα σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Τέλος, όσον τη θέση που έχει εκφράσει η ΔΗΜΑΡ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε:

«Θα έπρεπε και ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλύτερη γενναιότητα να πει ότι "σε έναν συμβιβασμό έχω κερδίσει κάποια πράγματα κι έχω χάσει κάποια", όπως για παράδειγμα το θέμα της γλώσσας και της ιθαγένειας. Δεν το λέει, θα μπορούσε με μεγαλύτερη γενναιότητα να λέει "συμβιβασμός είναι, συμβιβασμό ζητούσαμε τόσα χρόνια" [...] Η ΔΗΜΑΡ έχει τοποθετηθεί καθαρά ότι απαιτείται επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος, είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, στο οποίο χρειάζεται επιτέλους λύση».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: