5.9.18

Ο εντιμότατος κ. σύμβουλος...


Η ιστορία του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ρόλου που έπαιξε στην εταιρεία των Φλώρου - Μηλιώνη έχει, σύμφωνα με όλα όσα δημοσιεύτηκαν, δύο όψεις:

Α. τη...
«νεοδημοκρατική», που θέλει τον κ. Δημητριάδη να έχει αποχωρήσει το 2012 από την εταιρεία Energa με εξώδικο και, στη συνέχεια, να καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση και

Β. τη «συριζαίικη», που επιμένει ότι ο σύμβουλος του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, ήταν συνέταιρος σε εταιρεία του Α. Φλώρου και ενεργό στέλεχος της εταιρείας που υπεξαίρεσε εκατομμύρια από το Δημόσιο ενώ, τέλος, ως δικηγόρος, συνέβαλε στη δημιουργία offshore για λογαριασμό των ενόχων της μεγάλης υπεξαίρεσης.

Υπάρχουν ερωτήματα για τον κ. Δημητριάδη...
Πέρα όμως από τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες και τα αναπάντητα –είναι αλήθεια– ερωτήματα από την πλευρά της Ν.Δ., προκύπτουν μεγάλα και εύλογα ερωτήματα για το πώς ένας καταρτισμένος δικηγόρος δεν διέκρινε το μεγάλο κόλπο των συνεταίρων (του), οι οποίοι έβαζαν στις τσέπες τους το δημόσιο χρήμα που πλήρωναν οι εξουθενωμένοι πολίτες σε τέλη και χαράτσια της ΔΕΗ τη δυσκολότερη εποχή της κρίσης.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στο τέλος του 2011, ενώ ο κ. Δημητριάδης έφυγε το 2012, δηλαδή περίπου στον επιλεγμένο χρόνο που οι δύο εταιρείες πουλήθηκαν σε trent company (παρένθετες εταιρείες και πρόσωπα χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο) και με τους ιδιοκτήτες να αποποιούνται τις ευθύνες για τις κακουργηματικές πράξεις τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: