17.9.18

Δίκη της Χ.Α.: Ανάγκη για ενημέρωση με ακρίβεια...


Το Golden Dawn Watch, η πρωτοβουλία που παρατηρεί ανελλιπώς όσα λέγονται και γίνονται στις αίθουσες όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής τα τελευταία τριάμισι χρόνια, εφιστά την προσοχή σε όλους τους...
κοινωνικούς φορείς -και ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους- για την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού με ακρίβεια και υπευθυνότητα.

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής και το κοινωνικό βάρος που φέρει, δεν προσφέρονται για προεκλογικούς διαξιφισμούς», σημειώνει το GDW με αφορμή την παρακολούθηση της σχετικής αρθρογραφίας -που είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές του- και προσθέτει:

«Τις τελευταίες ημέρες, με τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να κορυφώνονται, παρατηρούμε πως βλέπουν το φως της δημοσιότητας άρθρα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τίτλοι όπως "Καρκινοβατεί η δίκη της Χρυσής Αυγής" ή "Εκκρεμότητα που εκθέτει τη χώρα" εκτός του ότι προσφέρουν κακή υπηρεσία, δίνουν την εικόνα πως πρόκειται για μια διαδικασία που έχει μείνει στάσιμη ενώ αφήνουν υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις. Επιπλέον τα άρθρα που φέρουν τους παραπάνω τίτλους βρίθουν ανακριβειών και λαθών σχετικά με τα ίδια τα δεδομένα της διαδικασίας», 

* Το Golden Dawn Watch συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Μέσω διαπιστευμένων συνεργατών του, παρακολουθεί τη δικαστική διαδικασία, μέσα από την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης, από την αρχή ως το τέλος της.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: