21.9.18

Ο μιντιακός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ...

Η πόλωση του κλίματος του Μαξίμου με τη ΝΔ έχει περάσει πλέον και σε μιντιακό επίπεδο με τους δύο μονομάχους της εξουσίας να έχουν ξεκινήσει ένα blame game για τον τρόπο που μεταχειρίζονται τα...
μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όσο οι κάλπες πλησιάζουν και οι ανάγκες διαξιφισμών των στελεχών των δύο κομμάτων θα έρχονται στο προσκήνιο εξαιτίας της καθημερινότητας τόσο η κόντρα των δύο πόλων της εξουσίας θα μεγαλώνει χωρίς να μπορεί να υπάρξει έλεγχος. 

Είναι αλήθεια πως η τηλεόραση και το ραδιόφωνο βοηθούν στο να εκτονώνονται κατά καιρούς τα πνεύματα μεταξύ των δύο κομμάτων, που πολλές φορές συνεχίζουν τη σύγκρουση της Βουλής στις ραδιοφωνικές συχνότητες και στα τηλεπαράθυρα.

Το κατά πολλούς αδικαιολόγητο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μετά τις φονικές πυργαγιές στο Μάτι ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τη ΝΔ στο να αποκλείσει τα στελέχη της από τη ΕΡΤ. Για την κυβέρνηση, βέβαια, η συγκεκριμένη κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ενδεκτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η γαλάζια παράταξη τη δημόσια τηλεόραση θεωρώντας πως η κλιμάκωση της στάσης της δεν έχει γίνει ακόμα. 

Στην Ηρώδου Αττικού και στην Κουμουνδούρου βρήκαν την καλύτερη ευκαιρία να θυμίσουν το “μαύρο”, που επεβλήθη το καλοκαίρι του 2014 από τον Αντώνη Σαμαρά στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής, βλέποντας, ωστόσο, ότι πίσω από τη διαμαρτυρία για τα λεγόμενα του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα κρύβεται μια ρεβάνς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκατέρωθεν αποκλεισμός από ΕΡΤ και ΣΚΑΙ έχει μειώσει κατά πολύ τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των στελεχών και βουλευτών των δύο κόμμάτων, με τους τόνους, όμως, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, να ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα. Παρά το γεγονός πως αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου διαφωνούν για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης ή για τον αποκλεισμό τους απο το κανάλι του Φαλήρου, το Μαξίμου δεν αναμένεται να αλλάξει στάση και  η κόντρα με επίκεντρο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

Την απόφαση του Μαξίμου, άλλωστε, ήρθε να υποστηρίξει με τον πιο βροντερό τρόπο ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, στην οποία τασσόταν στο πλευρό του Σωτήρη Καψώχα για τα περί “θεωρητικού φασισμού” που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η έξοδος από τα μνημόνια, οι συντάξεις, ο ΕΝΦΙΑ και η συμφωνία των Πρεσπών έχουν δώσει τη “σκυτάλη” στην τηλεόραση και στον τρόπο που ασκείται η δημοσιογραφία. Αρκούνται τα δύο κόμματα στη δημιουργία “βολικών εχθρών”, προκειμένου να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους προς τους ψηφοφόρους τους; Δεν αποκλείεται για ορισμένες περιπτώσεις βουλευτών και στελεχών η κατάσταση αυτή να έχει βολέψει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Δεν αποτελεί, ωστόσο, τον κανόνα. 

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν στο newpost.gr πως το Μαξίμου δεν πρόκεται να ρίξει “νερό στο κρασί του”  και να κάνει κάποιο βήμα πίσω στον μιντιακό πόλεμο που έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά και στιγματίζει την άτυπη προεκλογική περιόδο, στην οποία έχει μπει η χώρα...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: