15.9.18

Καμίνης σε ρόλο μεσολαβητή...


Με κεφάλαιο τις προσωπικές σχέσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες με ηγέτες και στελέχη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να...
ενισχύσει το προφίλ του Κινήματος Αλλαγής στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά και να ανακόψει το έντονο φλερτ των τελευταίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη του Ούντο Μπούλμαν την επόμενη εβδομάδα ως επίτιμος καλεσμένος σε εκδήλωση του ιδρύματος Friedricht Ebert Stiftung για το μέλλον της Ευρώπης και της Σοσιαλδημοκρατίας, θεωρείται ως μία ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές και να αναδείξουν στον Μπούλμαν το μη προοδευτικό πρόσωπο το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση ο Γιώργος Καμίνης μαζί με τον Ξενοφώντα Κοντιάδη, στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, θα συμμετέχουν σε πάνελ όπου θα προβάλουν τον ρόλο του Κινήματος Αλλαγής ως τον μοναδικό προοδευτικό πόλο. Στο πάνελ θα μετέχει και η Λούκα Κατσέλη, που προεδρεύει μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Δανίας Πολ Ράσμουσεν, στην ομάδα εργασίας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κατά των ανισοτήτων.

Ο Γιώργος Καμίνης, με την ενεργή ενασχόλησή του στην Επιτροπή των Περιφερειών, έχει αναπτύξει στενή σχέση με τον Ούντο Μπούλμαν, όπως είχε πράξει και με τον προκάτοχό του Τζιάνι Πιτέλα, τον οποίο είχε χρίσει επίτιμο δημότη, και θα μετέχει σε όλο το πρόγραμμα και τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, με δεδομένες τις παρεμβάσεις του Μπούλμαν υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά θα αποδειχθεί την επόμενη εβδομάδα αν θα αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον έχει πως την επομένη της εκδήλωσης , Μπούλμαν, Γεννηματά και Τσίπρας θα παραβρεθούν στην προσύνοδο του ΕΣΚ στο Σάλτσμπουργκ, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: