20.9.18

Μαντρόσκυλα και... ενδοπασοκικά γινάτια...

Αναφέρομαι στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα η ομάδα των Σοσιαλιστών και το θινκ τανκ του SPD, Φρίντριχ Εμπερτ. Είναι η...
εκδήλωση που «σνομπάρισε» η Φώφη Γεννηματά, προφανώς για να δείξει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση των Σοσιαλιστών. Αντ’ αυτής, έστειλε ισχυρή αντιπροσωπεία: τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Παύλο Χρηστίδη, τον Γιάννη Μανιάτη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Εχω την εντύπωση ότι ο τελευταίος λειτούργησε ως «μαντρόσκυλο» της Φώφης.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Μπούλμαν περί του προοδευτικού μετώπου που απαιτείται απέναντι στον λαϊκισμό και στην ακροδεξιά και στην ανάγκη συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων (υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ).

Δεν γίναμε Βενεζουέλα

Εχω, πάντως, την αίσθηση ότι το θερμόμετρο ανέβηκε μετά την τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη. Αυτή είπε ότι και στην Ελλάδα πρέπει να συνεννοηθούν οι προοδευτικές δυνάμεις, κατονομάζοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε ο Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος μίλησε για τα έξι σημεία του λαϊκισμού και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε και τα έξι, αλλά, όπως το έθεσε, «το κράτος Δικαίου επιβίωσε και δεν γίναμε Βενεζουέλα».

«Πού ήσουν, Λούκα;»

Πιο ζουμερά είναι, βέβαια, όσα ακολούθησαν και έβγαλαν και ενδοπασοκικά γινάτια. Ο Κεγκέρογλου, ας πούμε, θύμισε ότι «ως βουλευτής έχω φάει ξύλο από τους συριζαίους που μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες – δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, πόσο μάλλον με τη Σοσιαλδημοκρατία». Κατέληξε δε ότι δεν είναι δουλειά του Μπούλμαν να υποδείξει στο ΚΙΝΑΛ με ποιους θα συνεργαστεί. Και υπονόησε ότι στο σπίτι τού κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αφού το SPD συνεργάζεται ξανά με τη Μέρκελ.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Κατσέλη λέγοντας τα εξής: «Επειδή έχω καιρό να σε δω Λούκα, για να σε ρωτήσω: εσύ δεν ήσουν επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος όταν μπήκαμε σε μνημόνιο; Αυτά δεν τα ξέρατε, ξαφνικά τα ανακαλύψατε;».

Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση της Λούκας ήταν του τύπου «δεν ξέραμε, αιφνιδιαστήκαμε, προσπαθήσαμε να το μαζέψουμε, αλλά δεχθήκαμε επίθεση από τις χρηματαγορές»...

«Το Κονκλάβιο» - kathimerini.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: