12.9.18

Η Μέρκελ καταδικάζει την ακροδεξιά βία...


Σε σημερινή ομιλία της στη γερμανική Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε τις ξενοφοβικές επιθέσεις και τα ναζιστικά συνθήματα ακροδεξιών στο Κέμνιτς της Σαξονίας.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία ή λόγος να...
επιτίθενται σε ανθρώπους, να χρησιμοποιούν βία και ναζιστικά συνθήματα, δείχνοντας εχθρότητα σε όσους τους φαίνονται διαφορετικοί ή έχουν εβραϊκό εστιατόριο, αλλά και απέναντι σε αστυνομικούς», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν θα επιτρέψουμε ολόκληρες ομάδες στην κοινωνία μας να αποκλειστούν », πρόσθεσε και τόνισε ότι Εβραίοι, μουσουλμάνοι, χριστιανοί και άθεοι ανήκουν στη γερμανική κοινωνία. «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πρωταρχική», υποστήριξε.

Είχε προηγηθεί ομιλία του ηγέτη του ακροδεξιού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο οποίος δήλωσε ότι κινδυνεύει η «εσωτερική ειρήνη» της χώρας.

«Όσο αποτρόπαιοι και αν είναι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το πραγματικά σοβαρό συμβάν στο Κέμνιτς ήταν η αιματηρή πράξη που διέπραξαν δύο αιτούντες άσυλο», τόνισε ο ίδιος και κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις διαδηλώσεις (σ.σ. τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τον θάνατο ενός 22χρονου Γερμανού σε συμπλοκή με δύο Αφγανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν).

«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν επιθέσεις στο Κέμνιτς», ισχυρίστηκε επίσης και απευθυνόμενος στην καγκελάριο τής είπε ότι «δεν έχετε τίποτα περισσότερο να προσφέρετε στους λαούς αυτής της χώρας από την επιμονή, τον δογματισμό και τις προσβολές».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: