3.9.18

«Ούτε βήμα πίσω»...

ΒΙΝΤΕΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, είναι από τις 6 το πρωί, σήμερα, Δευτέρα, τα πλοία της ακτοπλοϊας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για το θέμα της...
υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα.

Την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων συναντήθηκαν με στελέχη της Ένωσης των ακτοπλόων για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά δεν υπήρξε λύση. Οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ, που αντιπρότεινε αυξήσεις 5%.

"Η απεργία που ξεκίνησε σήμερα στις 6 το πρωί, εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα λιμάνια της χώρας κι η ανταπόκριση που είχε το επιβατικό κοινό είναι υποδειγματική. Κανένας επιβάτης δεν προσήλθε στο λιμάνι στο Πειραιά σήμερα, αλλά και σε κανένα άλλο λιμάνι", δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ναυτών εμπορικού ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.).
"Τόσο οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, όσο και η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός γνωρίζουν τα αιτήματά μας. Από εκεί και πέρα το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δώσουν σαφείς απαντήσεις και κυρίως λύσεις", πρόσθεσε:

Ερωτηθείς αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, απάντησε: "Μιλώντας με τα πληρώματα και τον κλάδο τον οποίο εκπροσωπώ στην ακτοπλοΐα και ευρύτερα στην επιβατηγό ναυτιλία, το μήνυμα το οποίο εισπράττω είναι να μην κάνουμε βήμα πίσω σε αυτά τα οποία έχουμε ως κεντρικά αιτήματα¨...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: