22.9.18

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Ζάεφ...


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, MIA, έδωσε σήμερα διευκρινίσεις σχετικά με τη σύγχυση που προέκυψε από τα δύο τηλεγραφήματά του σχετικά με...
δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

«Λαμβάνοντας υπόψη στα ερωτήματα που έθεσαν διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διόρθωση αποσπάσματος της συνέντευξης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ επισημαίνουμε ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική πλευρά», σημειώνει το ΜΙΑ και συνεχίζει: 

«Το μόνο αληθές είναι ότι μετά την αντίδραση του Τύπου για το περιεχόμενο της συνέντευξης ελέγχθηκε το περιεχόμενό της και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος απόδοση της δήλωσης του κ. Ζάεφ, για την οποία υπήρξε άμεση διόρθωση που μοιράστηκε εκ νέου στον Τύπο».

Θυμίζουμε ότι χθες σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του κρατικού πρακτορείου Ειδήσεων ΜΙΑ στην Ουάσιγκτον ο κ. Ζάεφ εμφανιζόταν να λέει:«Κατανοώ τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας της διασποράς των ΗΠΑ για την προσάρτηση του όρου «Βόρεια» στην ονομασία, που δεν είναι εύκολο να δεχθούν. Αλλά δεν υπάρχει άλλη "Μακεδονία" εκτός από τη δική μας. Το βόρειο μέρος της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Η διορθωμένη εκδοχή είχε ως εξής: «Κατανοώ τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας της διασποράς των ΗΠΑ για την προσάρτηση του όρου "Βόρεια" στην ονομασία, που δεν είναι εύκολο να δεχθούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας. Και κανείς δεν θα προσπαθήσει ποτέ να αρνηθεί τη Μακεδονία μας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: