4.9.18

Συμψηφισμός αποδοχών για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

Προς δημοσίευση στο ΦΕΚ οδεύει η ΚΥΑ για τους συμψηφισμούς αποζημιώσεων από την πρώην ΕΡΤ ΑΕ με τους μισθούς 23,5 μηνών που θα καταβληθούν από την...
ανασύσταση του φορέα. Από την απόφαση άλλοι είναι κερδισμένοι και άλλοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ιδίως τα διευθυντικά στελέχη. 

Η ΚΥΑ ορίζει πως είναι υποχρεωτικός ο συμψηφισμός για τους εργαζόμενους που επέστρεψαν στην ΕΡΤ και αναβίωσε η σύμβασή τους με την επαναλειτουργία του φορέα της ΕΡΤ.

Ο συμψηφισμός περιλαμβάνει τις αποδοχές που έλαβαν από ΝΕΡΙΤ, ΔΤ, σύνταξη και από οποιαδήποτε σχέση εργασίας με τους 23,5 οφειλόμενους μισθούς. Το μεγάλο λάθος είναι πως η ΚΥΑ αναφέρει πως τα χρήματα από τους υπάλληλους της ΕΡΤ θα καταβάλλονται στο υπουργείο Οικονομικών (ειδικό λογαριασμό), αλλά στην περίπτωση υποχρεώσεων του Δημοσίου θα πληρώνονται από την ΕΡΤ. Εκτιμάται πως η επιμονή αυτή του υπουργείου Οικονομικών θα προκαλέσει έλλειμμα 10 εκατ. ευρώ.

Η ΚΥΑ προβλέπει πως όσοι σήμερα έχουν μισθό 1.000 ευρώ (καθαρά)  και θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα θα δίνουν το 10% στην ΕΡΤ. Αν έχουν μισθό 1.500 ευρώ (καθαρά) θα πληρώνουν 15%. Και όσοι είναι να λάβουν χρήματα από την ΕΡΤ θα εξοφληθούν σε ισόποσες δόσεις...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: