24.9.18

Ταυτοποιήθηκε και προσήχθη...

Προσήχθη και ο δεύτερος άνδρας που χτυπούσε τον Ζακ Κωστόπουλο, στο αιματηρό συμβάν σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, που...
κατέληξε με το θάνατο του 33χρονου. Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (24/9), μετά την ανάλυση του οπτικού υλικού από τις αρχές.

Πρόκειται για άτομο 55 ετών, το οποίο διατηρεί κατάστημα πλησίον του κοσμηματοπώλη.

Παράλληλα, μένει να ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο, το οποίο κλότσησε τον αιμόφυρτο 33χρονο μόλις του είχαν παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Απροσδιόριστη προς το παρόν η αιτία θανάτου του 33χρονου

Χωρίς συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ολοκληρώθηκε η νεκροτομή της σορού του. Έτσι, πλέον οι ιατροδικαστές αναμένουν απαντήσεις από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που ωστόσο, απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Τη νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Αναλυτικότερα, στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του. Έτσι, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να πέσει φως στην αιτία θανάτου του.

Σχετικά με το πόρισμα, ο κ. Καλογριάς τόνισε: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με το περιστατικό, ενώ αύριο Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου.

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που χτύπησαν τον Ζακ

Ένορκη διοικητική εξέταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, διέταξε το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί το περιστατικό, ο 33χρονος Ζακ, βαριά τραυματισμένος από τα γυαλιά και τις κλωτσιές, πέφτει αιμόφυρτος σε τραπέζι καταστήματος και στη συνέχεια στο έδαφος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: