29.9.18

Οσα είδε ο Αλέξης στις ΗΠΑ...



Οι βόλτες, το Instagram και τα... κοπλιμέντα...

Πήγε, είδε και απήλθε. Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε, η εβδομάδα όμως που έζησε ήταν...
σίγουρα πλούσια σε συγκινήσεις και εμπειρίες για τον πρωθυπουργό. Συναντήσεις με αμερικανούς υπουργούς και αξιωματούχους, γεύματα και δείπνα, βόλτες στο Μανχάταν, και τι δεν έζησε ο Αλέξης Τσίπρας και η συνοδεία του αυτές τις ημέρες. 

Μία από τις πλέον όμορφες στιγμές του ταξιδιού ήταν η δεξίωση του Γενικού Προξένου με εκπροσώπους της ομογένειας προς τιμήν του πρωθυπουργού. Εκεί περίσσεψαν τα χαμόγελα, οι φιλοφρονήσεις, αλλά και οι... selfie. Μάλιστα στιγμιότυπα και στιγμές της βραδιάς μοιράστηκαν στα social media και οι συνδαιτημόνες του πρωθυπουργού. 

Μία εξ αυτών η Εμυ Λιβανίου, απαστράπτουσα, όπως άλλωστε και η εξ ευωνύμων του Αλέξη Τσίπρα στη φωτογραφία Κατερίνα Παναγοπούλου. Ηταν μάλιστα τέτοια η λάμψη των δύο κυριών που πλαισίωναν τον πρωθυπουργό που και ο ίδιος δεν άντεξε και έκλεισε ελαφρώς τα μάτια του στον φωτογράφο...


Με μεγάλη άνεση κινείται πλέον σε τέτοια δείπνα και δεξιώσεις και η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα. Στην εν λόγω δεξίωση ήταν από τις πιο ευχάριστες και κεφάτες παρουσίες. Κάποιοι κακεντρεχείς έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι η κ. Μπαζιάνα έκανε στιλιστικό ατόπημα επιλέγοντας φόρεμα που είχε ξαναφορέσει (επέλεξε για τη δεξίωση το ίδιο λευκό φόρεμα που είχε φορέσει κατά την επίσκεψη της Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα στο Μουσείο Μπενάκη), η αλήθεια όμως είναι ότι πλέον είναι τάση το... reusing. Κέιτ Μίντλετον, βασίλισσα Λετίσια και άλλες γαλαζοαίματες έχουν δείξει ότι πρέπει να ξαναφορεθούν σε επίσημες εμφανίσεις τα ίδια φορέματα γιατί κάτι τέτοιο τις δείχνει πιο ταπεινές και προσιτές... 

mpeti-kamila-omogeneis

Στις όμορφες στιγμές του ταξιδιού συγκαταλέγεται και η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στο Μανχάταν. Φαίνεται μάλιστα πως το απόλαυσε και ο ίδιος γιατί έσπευσε να το ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Instagram. Για την ακρίβεια, για τον Αλέξη Τσίπρα τρεις στιγμές από την εβδομάδα στις ΗΠΑ άξιζαν τόσο ώστε να τις ανεβάσει στο Instagram: Ενα στιγμιότυπο με την Περιστέρα, η βόλτα στο Μανχάταν και η συνάντηση με τον Εβο Μοράλες της Βολιβίας. 






Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έφυγε πάντως πολύ ευχαριστημένος από τις ΗΠΑ... Τόσο ευχαριστημένος που μιλώντας σε δημοσιογράφους έδειξε ότι εξέλαβε ως κοπλιμέντο τη μάλλον ειρωνική ατάκα του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος προς τον ίδιον: «Μόνο μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει αυτές τις επιτυχίες».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: