6.9.18

Γλίτωσε από του Μαρξ τα δόντια...

Θες να το πεις ντόμινο; Θες να το πεις χιονοστιβάδα; Όπως και να το πεις λίγο θα είναι. Λίγο θα είναι μπροστά στον καταιγισμό των πληροφοριών με τις οποίες κάποιοι φρόντισαν χθες να...
μας βομβαρδίσουν, ξετυλίγοντας ένα κουβάρι που ξεκινά από τον υπουργό Παιδείας και φτάνει ώς τον Μοντεσκιέ.

Την αρχή έκανε ο γνωστός κομμουνιστοφάγος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. που πρώτος και καλύτερος αποκάλυψε το ύπουλο σχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου. “Αντικαθιστούν τα Λατινικά με την Κοινωνιολογία μόνο και μόνο για να κάνουν τα παιδιά μας Αριστερά” απεφάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνοντας την ευκαιρία στους φανατικούς τηλεοπτικούς οπαδούς του να ρίξουν μια ματιά στο “καλύτερο βιογραφικό” της χώρας. Έτσι φτάσαμε στην αποκάλυψη νούμερο δύο.

Κοινωνικές Επιστήμες σπούδασε στο Χάρβαρντ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου αποφοίτησε μάλιστα και με διάκριση, γεγονός που τον καθιστά πλέον ύποπτο στα μάτια του αντιπροέδρου που ως προϊστάμενος του Α2 Γραφείου της Πειραιώς θα πρέπει να ξανατσεκάρει αν ο αρχηγός διακατέχεται από φιλοκομμουνιστικά αισθήματα λόγω της ακαδημαϊκής τριβής του με το επάρατο μάθημα της Κοινωνιολογίας.

Αβάσιμες, όμως, οι υποψίες και οι αμφιβολίες για τον αρχηγό, καθώς απ’ ό,τι μέχρι σήμερα έχει δείξει μάλλον πέρασε αλλά δεν ακούμπησε από το περιεχόμενο και την ουσία των κοινωνικών επιστημών. Βαθύτατα “αντικοινωνικός” και υπέρμαχος των κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων, πρόκειται για τον φοιτητή που προφανώς και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του σε μάθημα Κοινωνιολογίας και γλίτωσε από το “κουσούρι” της Αριστεράς. Από του Μαρξ τα δόντια γλίτωσε στα νιάτα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι αν σήμερα μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με τον Ρουσώ μικρό το κακό για τη νεοφιλελεύθερη παράταξη, καθώς ο αρχηγός παίζει τον κοινωνικό δαρβινισμό στα δάχτυλα και αυτό είναι που μετράει για τη θέση που έχει κληθεί να υπηρετήσει.

Το πώς κατάφερε να αποκομίσει και διάκριση στις Κοινωνικές Επιστήμες του Χάρβαρντ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και τελικά αυτό που μετράει είναι ότι το παιδί σώθηκε τότε από τις αριστερές ιδεοληψίες και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρήκε πρώτα τον υπουργό και στη συνέχεια τον αρχηγό που της έχει χαρίσει ορισμένες από τις πλέον αντικοινωνικά ακραίες στιγμές της με αποκορύφωμα τη χθεσινοβραδινή χυδαιότητα πως "οι άνθρωποι που προσλαμβάνονται με κοινωνικά κριτήρια δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους"...

Πέτρος Κατσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: