13.9.18

Θεοχαρόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται να μιλά...


...για παροχολογία...

«Κεφάλι στη ΝΔ έχει πάρει το κομμάτι της σκληρής δεξιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Και προσέθεσε ότι...
«αυτοί που περνούν την πολιτική τους» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μάλιστα, την ώρα που η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για παροχολογία, υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, που ηγείται της ΝΔ, σ' αυτά ακριβώς τα θέματα, στην παροχολογία δηλαδή, «θα έπρεπε να ήταν πάρα πολύ πιο συγκρατημένος». Και εξήγησε ότι «η ΝΔ είναι η παράταξη εκείνη που το 2004-2009 και κυρίως το 2007-2009 οδήγησε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, έφερε τα δίδυμα ελλείμματα, την κρίση και τα μνημόνια στη χώρα». Άρα, όπως τόνισε, ηγείται μιας παράταξης (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) «που έχει, όχι μεγάλες ευθύνες, αλλά έχει τις κύριες ευθύνες για το ότι η χώρα μας μπήκε σ' αυτήν την κατάσταση όλη αυτή την επταετία».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και εταίρος της Φώφης Γεννηματά στο ΚΙΝΑΛ δεν αρνείται ότι έγιναν πολλά λάθη και στη συνέχεια, όπως είπε. Αλλά επέμεινε ότι το κρίσιμο μέγεθος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι ότι «μετά το 2004, ήρθε μια κατάσταση στη χώρα μας, η οποία δεν προσπαθούσε να κρατάει τα προσχήματα τα δημοσιονομικά, με αποτέλεσμα να ξεφύγει». Και διευκρίνισε σχετικά ότι «το 2007-2009, είχαμε προσλήψεις τεράστιου αριθμού συμβασιούχων, όλα αυτά που τα πληρώνει ακόμα σήμερα η χώρα», προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτές οι προσλήψεις δεν δημιούργησαν βιώσιμες δουλειές: «Όλος αυτός ο κόσμος δεν σημαίνει ότι βιώσιμα έμεινε στη δουλειά του, γιατί δεν υπήρχε μια ανταγωνιστική οικονομία. Άρα, η ΝΔ θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο φειδωλή και να μετράει δύο φορές το τί λέει ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα».

Όσο για τη «σκληρή δεξιά» εντός της ΝΔ, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, από τότε που έχει ηγηθεί της ΝΔ, «δεν ακολουθεί ούτε το παράδειγμα του εαυτού του, ως βουλευτή πριν, που είχε ρηξικέλευθες θέσεις σε ορισμένα θέματα, που τολμούσε στο Σύμφωνο Συμβίωσης και σε κάποια άλλα νομοσχέδια». Και προσέθεσε ότι «από την περίοδο που εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ, έχει πάρει κεφάλι το κομμάτι της σκληρής δεξιάς στη ΝΔ - Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης είναι αυτοί που περνούν την πολιτική τους»… 

documendonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: