26.9.18

Κομισιόν: Δεν έχουμε στοιχεία κακοδιαχείρισης στη Μόρια...

Η Κομισιόν πραγματοποίησε δυο επισκέψεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν κακοδιαχείριση, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η παραπομπή στην...
αρμόδια αρχή ώστε να ερευνήσει περαιτέρω το θέμα.

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά γενικότερα μπορούμε γενικότερα να πούμε ότι υπάρχουν κανόνες για το πώς γίνεται η διαχείριση των κονδυλίων και σύστημα παρακολούθησης ώστε να βλέπουμε ότι ξοδεύονται σωστά, απάντησε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενημερώνοντας τον τύπο, σε ερώτηση που έγινε για την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής της ΕΕ κατά της διαφθοράς (OLAF) αναφορικά με τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό από την Ελλάδα.

«Ως τώρα δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι υπήρξε κακοδιαχείριση στα κονδύλια με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε.

Όπως εξήγησε στα κονδύλια που διατίθενται μακροπρόθεσμα γίνεται ετήσια τακτική εκκαθάριση, ενώ σε όσα εγκρίνονται εκτάκτως (όπως στην περίπτωση της χρηματοδότησης της Μόριας για την τροφοδοσία) υπάγονται σε διαφορετική διαδικασία. Η Κομισιόν πραγματοποίησε δυο επισκέψεις στο σχέδιο για να επιβεβαιωθεί ότι προχωρά και δεν βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν κακοδιαχείριση. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίστηκε η χρηματοδότηση.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι το θέμα μεταφέρθηκε και στην OLAF καθώς η Κομισιόν δεν έχει την ικανότητα να ερευνήσει κατηγορίες που διατυπώθηκαν για απάτη. Αυτή είναι αρμοδιότητα της OLAF, ξεκαθάρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: