27.9.18

Συντονιστής του «Πατριωτικού Μετώπου» ο δεύτερος κατηγορούμενος...

Ο 55χρονος κατηγορούμενος για το λιντσάρισμα του Ζακ...στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου...

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο δεύτερος κατηγορούμενος για το λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας και τον...
φρικτό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη κτηματομεσιτικού γραφείου στην Ομόνοια, ο οποίος καταγράφεται στο σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου να κλοτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο άγρια στο κεφάλι.

Αλλά ποιος είναι ο 55χρονος Θ.Χ.;

Πρώτα απ’ όλα είναι στέλεχος του ακροδεξιού χώρου. Το όνομά του φιγουράρει στον κατάλογο με τους συντονιστές της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο». Εκεί εμφανίζεται ως «συντονιστής Ανατολικής Αττικής» της οργάνωσης.

Αλλωστε υπάρχει δημοσίευμα του Γιάννη Παπαδόπουλου στην «Καθημερινή» στις 8.2.2015, στο οποίο ο Θ.Χ. μιλάει με την ιδιότητα του εκπροσώπου του «Πατριωτικού Μετώπου».

Μετά το λιντσάρισμα κι ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να τον εντοπίσει, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έσπευδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (22/9/2018) να ισχυριστεί, παρά τα όσα αποδεικνύει το βίντεο, ότι «τον Ζακ δεν τον σκότωσε κανένας» και ότι «ο ίδιος», λέει, «αυτοκτόνησε την ώρα που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί με το γυαλί που κρατούσε στα χέρια του. Το έχωσε στο λαιμό του την ώρα που πάλευε ο αστυνομικός να τον σταματήσει. Αλλά στην Ελλάδα η κλοπή είναι θεσμός».

Σε άλλες αναρτήσεις του ισχυριζόταν ότι «ο τύπος είχε πάθει επιθετικό αμόκ και ήταν έτοιμος να σκοτώσει αδιακρίτως» ή ότι «ο Ζακ δεν έδειξε να σέβεται ούτε τη ζωή ούτε την περιουσία κανενός» και, αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου προσπαθώντας να δικαιολογήσει το λιντσάρισμα, σχολίαζε ειρωνικά ότι «έπρεπε να κάτσει να τον γαμήσει και ο Ζακ για να ησυχάσει». Ο τρόπος με τον οποίο μιλάει για το θύμα είναι ενδεικτικός.

Σε παλιότερες αναρτήσεις του ο Θ.Χ., σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα, αποκαλούσε «πουσταριό εκτός Βουλής» το Gay Pride και μιλούσε για «πουσταριό εντός Βουλής που το εκπροσωπεί επάξια».

Αλλοτε πάλι ανέβαζε φωτογραφία με τον πεσμένο στο έδαφος μετά τον ξυλοδαρμό δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και έγραφε «πώς μοιάζει κάποιος προδότης όταν τον γαμάνε Πόντιοι» και με υστερόγραφο: «Οι όμοιοί του θα έχουν την ίδια κατάληξη. Το νου σας».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος κατέβασε τον λογαριασμό του, αλλά τις αναρτήσεις του έχει κρατήσει ο ιστότοπος ripes.gr...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: