27.9.18

Το ΛΑΟΣ και ο λαός του...

«​​​Είστε υπέρ της ηρωποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού;» Ποιος ρωτάει εδώ; Ποιος καλεί σε...
δημοψήφισμα τον λαό, ή τέλος πάντων το κοινό του; Ενας κομματάρχης και καναλάρχης, στον οποίο κάποτε η πατρίδα πόνταρε τα ρέστα της, κι ας νομιμοποιούσε έτσι, χαρίζοντάς του κύρος και εξουσία, το πλέον γκροτέσκο ακροδεξιό, και το πλέον αντισημιτικό, ισλαμοφαγικό και πατριδοκαπηλικό βέβαια. Ενας ηγετίσκος που είδε τα πρωτοπαλίκαρά του να τον εγκαταλείπουν, για να οδεύσουν προς ασφαλέστερους ορόφους μιας παράταξης που ο ίδιος την οραματιζόταν σαν πολυκατοικία, αφότου τα περιστέρια των Θεοφανίων απέκτησαν το χούι να προσγειώνονται στην κεφαλή του.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ρωτάει. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ και ιδιοκτήτης του καναλιού που τώρα λέγεται ΑΡΤ, έπειτα από διάφορες μετονομασίες, τη σκοπιμότητα των οποίων τη γνωρίζει ο κ. πρόεδρος και οι νομικοφορολογικοί του σύμβουλοι. Δικά του τα ελληνικά, αυτό το «ηρωποιήσεως» δηλαδή, αλλά ας μην κάνουμε μέγα θέμα την απουσία ενός όμικρον. Οι γλωσσικοί του σύμβουλοι βρήκαν αλλού κι αγάπησαν κι αυτόν τον απαράτησαν. Η δε σπουδή «να πιάσεις τον παλμό της επικαιρότητας» σε οδηγεί σε ασήμαντα λαθάκια, που πιάνουν στον ύπνο τα αρχαιογλωσσικά μας γονίδια.

Δική του επίσης η αντικειμενικότητα: Το δημοψηφισματικό ερώτημα τίθεται με ουδετερότητα και αμεροληψία. Επίδοξο ληστή χαρακτηρίζει τον Ζακ Κωστόπουλο, όχι και «Ζακ αντεροβγάλτη», όπως ο «Μακελάρχης» Στέφανος Χίος. Τι; Επειδή το «ομοφυλόφιλος» και το «οροθετικός» προβάλλονται σαν εξίσου απαξιωτικά και καταδικαστικά με το «επίδοξος ληστής» (τι «επίδοξος» τώρα, ληστής ήταν, με δυο χαντζάρια), σαν αμαρτίες και κακουργήματα; Ε, λεπτομέρειες. Λόγω «σπουδής». Οχι λόγω ιδεολογίας. Κι ύστερα, και η κ. Τατιάνα Στεφανίδου, στο δικό της «δημοψήφισμα», διά του Twitter αυτή, λίγο πριν από τα τηλεοπτικά της εγκαίνια, περιέγραψε τον Ζακ Κωστόπουλο σαν κάποιον που «έχασε την ζωή του όταν εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο οπλισμένος με μαχαίρι». Ενα μαχαίρι που ακόμα δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκε. Οπως δεν ξέρουμε πώς γίνεται να παρατήσει ένας κοσμηματοπώλης το κατάστημά του με ανοιχτή την πόρτα «για να πεταχτεί στο περίπτερο». Κι αυτό στη «ζούγκλα της Ομόνοιας».

Και τα έσοδα; Τίνος είναι τα έσοδα από το δημοψήφισμα του κ. Καρατζαφέρη, μια και το τηλεφώνημα κοστίζει «1,56 ευρώ από σταθερά, 1,98 από κινητά»; Τα πολλά είναι των εταιρειών, τουτέστιν του λαού. Οχι του ΛΑΟΣ. Προς Θεού....

Παντελής Μπουκάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: