24.9.18

Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ για Λαφαζάνη...


Διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο της κλήσης του Παναγιώτη Λαφαζάνη για απολογία στην Κρατική Ασφάλεια, έδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Η...
ΓΑΔΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 
Προσθέτει ακόμα ότι η κλήση έγινε από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το οποίο «είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας». 
 Όπως είχε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης, η κλήση του σε απολογία αφορούσε «κατηγορίες που συνδέονται με το μισό σχεδόν ποινικό κώδικα ακόμα και κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων σχετικά με την δράση μου ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας». 
 Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: 
 «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κλήση του Πρόεδρου της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για παροχή εξηγήσεων, διευκρινίζεται ότι η κλήση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. »»Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: