17.9.18

Προτεραιότητα στα φιλικά ΜΜΕ...

Στην πρώτη ώρα της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη, ζήτημα να είχε δοθεί η δυνατότητα σε ένα-δύο ΜΜΕ που δεν τάσσονται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας να...
κάνουν τις ερωτήσεις τους. Φυσικά και δεν αναφέρομαι στα «Νέα», το «Βήμα», τον «Φιλελεύθερο», το «Liberal», τον «ΣΚΑΪ» και τους υπόλοιπους σταυροφόρους της ενημέρωσης.

Γύρω στο 50ό λεπτό του αγώνα (της... συνέντευξης) μπήκε ως αλλαγή το «Εθνος», έκανε δηλαδή επιτέλους ερώτηση ένα ΜΜΕ το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί φιλικό προς τη Νέα Δημοκρατία.

Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια κι εδώ ακολουθήθηκε η ίδια τακτική με τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα: τα μη φιλικά ΜΜΕ πήγαιναν όλο και πιο πίσω στη σειρά. Να ρωτήσουν μεν αλλά όχι στην αρχή.

Εμείς π.χ., η «Εφημερίδα των Συντακτών» με τον Νίκο Φωτόπουλο, πήραμε ερώτηση στις 2 και 20 το μεσημέρι, 80 λεπτά μετά την έναρξη της συνέντευξης.

Χθες, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μη δώσει ερώτηση στο κρατικό Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο και αυτό αποτελεί δίχως άλλο τη συνέχεια της κόντρας που ξέσπασε την Παρασκευή ανάμεσα στο πρακτορείο και τη Ν.Δ. με αφορμή το τηλεγράφημα για το κόψιμο των συντάξεων. Ούτε ο «105,5 Στο Κόκκινο» μπόρεσε να ρωτήσει κάτι, ενώ και η ΕΡΤ πήγε πολύ πίσω.

Το κακό της υπόθεσης είναι που έλειπε ο Γιώργος Παπαχρήστος. Ο δημοσιογράφος που παραδοσιακά επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ κρατούσε (ως εφημερίδα «Τα Νέα») την πρώτη πρώτη ερώτηση.

Χρειάστηκε να περάσει κάνα μισάωρο για να πάρουν τα «Νέα» το δικαίωμα για ερώτηση, πολύ αργά για την εφημερίδα που για χάρη του Κυριάκου έχει περάσει στο στρατόπεδο, όπως έγραψε ο Δημήτρης Ψαρράς, της «λαϊκίστικης Ακροδεξιάς».

Να σας πω και μια τελευταία προσωπική εκτίμηση, αλλά χωρίς να πέσετε να με «φάτε»; Τον περίμενα πολύ χειρότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικά μετά τον λόγο-περιβόλι του Σαββατόβραδου.

Παραδόξως, όμως, δεν ήταν κακός. Απορείτε κι εσείς πώς συνέβη αυτό, έτσι;...

Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: