6.9.18

Στην Αθήνα ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών...

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ο Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να...
απευθύνει την κεντρική ομιλία σε εκδήλωση με θέμα «Ένα μέλλον για όλους – Μία Ευρώπη που το διασφαλίζει - Ένα Προοδευτικό Κίνημα που θα το Οικοδομήσει». 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το ίδρυμα Friedrich Ebert στην Αθήνα και η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D Group) στο Ευρωκοινοβούλιο (Αίγλη Ζαππείου, αίθουσα “Prive”).

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις γύρω από το μέλλον στην Ευρώπη, με αφορμή και όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπου εφαρμόστηκαν πολιτικές σκληρής λιτότητας.

Με φόντο τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές απασχολεί επίσης το θέμα των ανισοτήτων, της φτώχειας και της υψηλής ανεργίας, που έχουν φτάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τίθεται σε κίνδυνο.

Στο πλαίσιο αυτό, η καμπάνια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών επικεντρώνεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προοδευτικών πολιτικών για κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ατομική ελευθερία και πολιτική συμμετοχή για όλους. Κι όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «η εκδήλωσή μας αποτελεί ένα κάλεσμα για ένα προοδευτικό μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι συνεργασίες

Την ίδια ώρα πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος που αφορά τις συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο, αν και η εκδήλωση θα δώσει έμφαση στο μέλλον της Ευρώπης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ούντο Μπούλμαν σε μια ηχηρή παρέμβασή του πριν μερικούς μήνες είχε καλέσει τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να πορευτούν ενωτικά, κλείνοντας την πόρτα στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: