19.9.18

Παρέμβαση και από τον Μπους για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ...


«Γενναίο και δίκαιο συμβιβασμό» χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών σε ανοιχτή επιστολή του προς τους Σκοπιανούς ο Τζορτζ Μπους, επισημαίνοντας ότι θα ανοίξει τον δρόμο στη «Μακεδονία» για να...
εισέλθει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, επιτυγχάνοντας το λαμπρό μέλλον που είχε οραματιστεί ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπόρις Τραϊκόφσκι.

Στην επιστολή του, όπου ενθαρρύνει με πάθος τους Σκοπιανούς να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα για να βοηθήσουν τη χώρα τους, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπογραμμίζει τον ρόλο των ΗΠΑ στην πορεία επίλυσης του ζητήματος. Μάλιστα, δηλώνει ότι αισθάνθηκε υπερήφανος «όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα το 2004».

Ο Μπους αναφέρεται σε πολλά σημεία της επιστολής του στον εκλιπόντα πρόεδρο των Σκοπίων Μπόρις Τραϊκόφσκι, με τον οποίο - όπως αναφέρει - τον συνέδεε στενή φιλία. Επίσης υπενθυμίζει στους Σκοπιανούς πως η «μεγαλύτερη συμμαχία της ιστορίας για την ελευθερία» φυλάει μια θέση για την ΠΓΔΜ, και ότι ο ίδιος ανυπομονεί να καλωσορίσει τα Σκόπια ως τον νέο σύμμαχο των ΗΠΑ και «30ό μέλος του ΝΑΤΟ».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: