25.9.18

Ο Ταγίπ Ερντογάν με ολόκληρο “στρατό” στη Νέα Υόρκη...

...ο Αλέξης Τσίπρας ως φτωχός συγγενής...
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίζει εντυπωσιακή κάθοδο στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από κουστωδία υπουργών, διπλωματών, άλλων αξιωματούχων και επιχειρηματιών. Έφτασε ήδη στην αμερικανική μεγαλούπολη για να...
παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 
Μας έλεγαν οι Γκουλενιστές δημοσιογράφοι ότι ο «στρατός του Ερντογάν» αριθμεί μερικές εκατοντάδες άτομα, που εργάζονται μέρα-νύχτα προωθώντας την ατζέντα του ισλαμιστή ηγέτη. Παρά το γεγονός ότι ο λόγος της επίσκεψης του είναι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος φρόντισε να έχει επαφές εκτός της έδρας του Διεθνούς Οργανισμού στοχεύοντας σε επενδύσεις, αλλά και στην παρουσίαση μίας «νέας καλής εικόνας» της χώρας του, η οποία έχει καταρρακωθεί με ευθύνη του κ. Ερντογάν. 
Η σύγκρουση του με την Αμερική και οι Αμερικανοί όμηροι στις τουρκικές φυλακές, έχουν καταστρεπτική επιρροή στην κοινή γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πλειοψηφία των Αμερικανών έχει σχηματίσει τη χειρότερη γνώμη για τη σημερινή Τουρκία και τον ηγέτη της. 
Εκτός του στρατού των ειδικών στις δημόσιες σχέσεις, που προηγήθηκαν του κ. Ερντογάν, η τουρκική κυβέρνηση έχει πληρώσει 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε Αμερικανούς λομπίστες και εταιρείες δημοσίων σχέσεων για να αλλάξουν την εικόνα του. Πετά τα χρήματα του τουρκικού κράτους σε μία τρύπα και εξαφανίζονται, διότι ο ίδιος αποτελεί τη χειρότερη διαφήμιση για την Τουρκία. Δεν θέλετε να γνωρίζετε αγαπητοί αναγνώστες πόσα ξοδεύει η Ελλάδα όλο το χρόνο στην Αμερική. Ούτε 250 χιλιάδες δολάρια! Η Τουρκία συνολικά δίνει σε δημ΄ποσιες σχέσεις πέραν των 25 εκ. δολαρίων το χρόνο… 
Στην άλλη όχθη βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ο οποίος αφίχθηκε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, Η ελληνική αποστολή είναι φτωχή, διότι ο κάθε Έλληνας αξιωματούχος που επισκέπτεται την Αμερική, ελέγχεται και από την τελευταία ανύπαρκτη ιστοσελίδα με τη γνωστή φράση ότι «τρώνε τα λεφτά του ελληνικού λαού». 
Τη φράση αυτή χρησιμοποιούν όλοι ανάλογα με ποιος έχει την εξουσία. Τα ζήσαμε και με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν απέναντι τους είχαν τους «άτακτους» του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια έλεγαν και αυτοί, τα ίδια λούζονται τώρα. 
Το βασικό πρόβλημα αυτών των αποστολών είναι επίσης και αυτό που συνηθίσαμε να χαρακτηρίζουμε «δημόσιες σχέσεις». Τα Γραφεία Τύπου της Ελλάδας είναι ανύπαρκτα, παρά τις θετικές προσπάθειες του προϊσταμένου τους, Λευτέρη Κρέτσου, και στελεχώνονται από παρατημένους υπαλλήλους, οι οποίοι -στις πλείστες των περιπτώσεων- δεν έχουν καμία διασύνδεση με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Κάποιοι εξ αυτών φέρονται και εχθρικά προς τους Έλληνες ανταποκριτές, καθώς συμπεριφέρονται κομματικά, όχι εθνικά. Πρόκειται για μία μίζερη κατάσταση, και την ίδια στιγμή και απαράδεκτη. 
Γι’ αυτό, με αφορμή και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, πρέπει κάποιος να βάλει μία τάξη. Η απειλή των δικαστηρίων εκ μέρους των δημοσίων υπαλλήλων διαιωνίζει μία ερμαφρόδιτη κατάσταση, η οποία αποβαίνει εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Όποιος και αν βρεθεί στην κυβέρνηση, αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση, αλλά ουδείς έχει τα κότσια να την αντιμετωπίσει. Πρόκειται πραγματικά για καρκίνο.

Το άλλο μέγα λάθος που κάνει η κάθε κυβέρνηση, είναι ότι δεν χρησιμοποιεί τις υγιές δυνάμεις της Ομογένειας. Τα μέλη των οργανώσεων, όπως το HALC, ανοίγουν πόρτες στα κέντρα εξουσίας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ποιος τους ζήτησε βοήθεια; Κανείς. Οι μανδαρίνοι των ελληνικών υπουργείων είναι παντογνώστες, ως γνωστό. Δέχομαι ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής έχει ένα πρόβλημα, επειδή «εκβιάζεται» από την Τουρκία, μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Οι εκεί Ιεράρχες είναι όμηροι του Ερντογάν, οπότε δένονται και τα χέρια της Εκκλησίας στις ΗΠΑ. Έτσι χάθηκε η δύναμη του Ελληνικού Λόμπι. Αλλά εκείνη η κακή εμεπιρία άλλαξε τα δεδομένα. Το νέο Ελληνικό Λόμπι δεν άγεται και φέρεται από κανένα, και το κυριότερο, δεν επηρεάζεται από τους εκβιασμούς της Τουρκίας. 
Η Ελλάδα έχει τα οικονομικά της προβλήματα και είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσει κονδύλια για δημόσιες σχέσεις σε χώρες, όπως η Αμερική. Αλλά υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό, χωρίς να πληρώσει ένα ευρώ το ελληνικό κράτος. 
Χρειάζεται οργάνωση, που δεν υπάρχει, και όραμα, που επίσης είναι εξαφανισμένο. Όμως, με αφορμή και την κάθοδο των «μυρίων» του Ερντογάν, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, πρέπει να βρουν τρόπους συνεννόησης, ώστε να μην εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας, στα διεθνή φόρα, ως ένας φτωχός συγγενής…

Μιχάλης Ιγνατίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: