5.9.18

Νόμο Κατσέλη και για τη Ν.Δ. θέλει ο Άδωνις...


Ρύθμιση των δανείων των κομμάτων, με κάτι αντίστοιχο του νόμου Κατσέλη ή του PSI ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να...
ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., σε βάρος της οποίας φέρεται να έχει προσφύγει η Τράπεζα Πειραιώς, συγκρίνει τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων με τα δάνεια πολιτών και το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του σήμερα στο Ραδιόφωνο 24/7, ο Αδ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «τρομακτική σπέκουλα» και εξήγησε το σκεπτικό του, με βάση το οποίο ζητά ρύθμιση των δανείων της Ν.Δ.

«Τι λέει η Ελλάδα στους διεθνείς πιστωτές της όταν χρεοκόπησε από το '10 και μετά; Και στους ιδιώτες πιστωτές της και στους δημόσιους θεσμικούς πιστωτές της, τι λέει; Λέει ότι δανείστηκα υπερβολικά πολλά χρήματα την εποχή της ευμάρειας, ότι και εσείς ως δανειστές δεν ήσασταν προσεκτικοί και μου δανείζατε περισσότερα απ' ό,τι εγώ μπορούσα να πληρώσω. Γι' αυτό το λόγο αιτούμαι για να μπορώ να επιβιώσω, διαγραφή του χρέους. Και πετύχαμε διαγραφή χρέους με το PSI, 107 δισεκατομμύρια και με τους θεσμικούς περίπου 30 δισεκατομμυρίων τόκους».

Στην επισήμανση, δε, αν ζητάει διαγραφή χρεών, απάντησε: «Μην προτρέχετε σε κάτι που δεν είπα. Λέω, όταν μιλάμε για τα χρέη των κομμάτων, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όπως λέμε για όλους μας, όπως ψηφίσαμε το νόμο Κατσέλη που συμπεριλαμβάνει τον κάθε Έλληνα πολίτη, που λέει ότι μπορεί να πάει στο δικαστήριο και να αποδείξει ότι όχι με δική του υπαιτιότητα, λόγω της κρίσης άλλαξαν τα οικονομικά του δεδομένα, και άρα σήμερα δεν μπορεί να πληρώσει αυτά που μπορούσε πριν την κρίση.

Ο νόμος Κατσέλη προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για τον κάθε πιστωτή, τον κάθε Έλληνα πολίτη που θα έχει το δάνειο του στα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν αφορά τα κόμματα; Δεν το καταλαβαίνω. Εκτός αν θέλουμε κόμματα πάντα εξαρτημένα».

Ανέφερε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει «τρεις φορές διαγραφή». «Το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που έχει διαγράψει χρέος τραπεζικό, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 178 εκατομμύρια δραχμές, την εποχή που τα διέγραψε, είναι πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ σημερινά, ίσως και παραπάνω. Άρα το μόνο κόμμα που έχει διαγράψει τραπεζικά χρέη και άρα με τη λογική του λαϊκισμού έχει φορτώσει αυτό το χρέος στις τράπεζες και άρα στον ελληνικό λαό, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι επί της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ν.Δ. έχει μειώσει το κόστος λειτουργίας της από 8,5 εκατομμύρια ευρώ στα 2 εκατ. και έχει παραχωρήσει το σύνολο της εκλογικής επιχορήγησης στις τράπεζες και «ζει» από τις εισφορές των μελών της.

Στο μεταξύ, δεν έχει κοινοποιηθεί στη Ν.Δ απόφαση του δικαστηρίου, κατόπιν της προσφυγής της Τράπεζας Πειραιώς, που αφορά στην εξόφληση των χρεών του κόμματος, διευκρίνιζαν πηγές της Πειραιώς στον απόηχο των δημοσιευμάτων αλλά και ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα θαλασσοδάνεια του κόμματος.

Σύμφωνα με τις γαλάζιες πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έχει υπάρξει καμία δέσμευση ή κατάσχεση και εφόσον κοινοποιηθεί «θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση».

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως τα τελευταία τρία χρόνια η Ν.Δ. είναι απολύτως οικονομικά αυτάρκης και καλύπτει τα έξοδά της από τις εισφορές των μελών της. Σημείωναν επίσης ότι το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης διοχετεύεται στην αποπληρωμή των χρεών.

Ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα περί καταδικαστικής απόφασης κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα δάνειά της στην Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας τα εύλογα ερωτήματα που προκαλούνται και για τα οποία η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ως συνήθως, τηρεί σιγή ιχθύος».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η εν λόγω εξέλιξη «αναδεικνύει το μέγεθος της διαπλοκής του παλαιού πολιτικού συστήματος με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας και του θράσους της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς για μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε συνάψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη συγκεκριμένη τράπεζα. Σημειώνεται, δε, πως το συνολικό πόσο που οφείλει η Ν.Δ. στις τράπεζες υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ!», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακούστε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στο 
ραδιόφωνο του 24/7...



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: