21.9.18

Κάνε και μια έρευνα, Θάνο Αθανασίου...

Η Τουρκία, που έχει τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, διαχειρίζεται το πρόβλημα έχοντας στη διάθεσή της τρία δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα που έχει εισπράξει 1,6 δισ. δεν μπορεί διαχειριστεί το...
μεταναστευτικό με τα 60.000 άτομα που έχουν εισρεύσει στη χώρα. 

Τη σύγκριση έκανε στη ραδιοφωνική ανταπόκρισή του ο Θάνος Αθανασίου. Ο οποίος, πάντα ως πιστός υπερασπιστής των θέσεων των Βρυξελλών, είπε ότι αφού η Ελλάδα δεν μπορεί με αυτήν την οικονομική βοήθεια να κάνει καλή διαχείριση, τότε «το πρόβλημα δεν είναι της Ένωσης αλλά της Ελλάδας».

Όμως πόσα ακριβώς χρήματα έχει εισπράξει το ίδιο το ελληνικό δημόσιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και πόσα οι ΜΚΟ; Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του είπε ότι για όλους τους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό πρόβλημα (νησιωτικοί και Βόρειας Ελλάδας), «από τα 4,5 δισ. που ανακοίνωσε η Ε.Ε, έχουν εισρεύσει 4,9 εκατομμύρια, ενώ υπάρχουν οργανώσεις που έχουν εισπράξει έως και 90 εκατομμύρια ευρώ».

Ο Θάνος Αθανασίου με τις πηγές και τις άκρες που έχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να κάνει ένα διαφωτιστικό ρεπορτάζ για το πώς διατέθηκαν τα 1,6 δισ. ευρώ και ποιος τα πήρε. Είναι διαφορετικό το αν το ποσό αυτό δόθηκε ΣΤΗΝ Ελλάδα, από το αν διατέθηκε ΓΙΑ το πρόβλημα της Ελλάδας. Αν συμβαίνει το δεύτερο σημαίνει ότι μπορεί τα χρήματα να δόθηκαν και σε άλλους φορείς για να ενεργήσουν ανάλογα.

Ο καλά ενημερωμένος περί τα ευρωπαϊκά δημοσιογράφος, θα μπορούσε να μάθει, να πει και να γράψει πόσες ΜΚΟ δουλεύουν, με το αζημίωτο, για το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα, πόσα έχουν εισπράξει, πώς ελέγχονται, ποιες πραγματικά προσφέρουν και σε ποιους τομείς η κάθε μία, πόσους εργαζόμενους ή εθελοντές απασχολούν, ποιες είναι αξιόπιστες και ποιες όχι.

Όλα αυτά, βέβαια, αποτελούν έρευνα που θέλει ψάξιμο και δουλειά. Δεν είναι δυναμικό σχόλιο και αναμετάδοση του τι λένε οι «πηγές». Ο Θάνος Αθανασίου αν θέλει μπορεί να το κάνει. Και ο/η Real (ραδιοφωνικός σταθμός και εφημερίδα) μπορεί να συνδράμει για να έχει ένα καλό θέμα, αρκεί να είναι ολοκληρωμένο. 
Ιδού η Ρόδος, αλλά και η... Σάμος, η Λέσβος και όποια άλλη πύλη μεταναστών και προσφύγων...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: