20.9.18

Ζούλας ή Καρτερός;...

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Online» με το...
δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Με αφορμή την ανάρτηση του Θ. Καρτερού για τα λεγόμενα Καψώχα στην ΕΡΤ (δείτε ΕΔΩ) και το εμπάργκο της ΝΔ:

«Δεν με εκπλήσσει και επειδή έχω διαβάσει και συναδέλφους που ασκούν κριτική στην επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει και να αποσύρει τα στελέχη και τους βουλευτές από την ΕΡΤ
οφείλω να σας πω ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη και δεν ελήφθη αβασάνιστα. Ειναι κάτι που συζητούσαμε αρκετό καιρό τώρα και κάναμε ουσιαστικά τέσσερις προσπάθειες συστάσεως στην ΕΡΤ επισημαίνοντας τα αυτονόητα δηλαδή όχι μόνο την κατά το δυνατόν αμερόληπτη παρουσίαση των ειδήσεων διότι αυτό δεν μπορούμε πλέον καν να ελπίζουμε το είχαμε καταλάβει από την αρχή αλλά να μη γίνεται ένας «χυδαίος κανιβαλισμός».

Εχει στήσει ένα «μαγαζί» ο κ. Παππάς και ο κ. Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ προκειμένου να κάνουν μια χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα. Αυτό το μαγαζί δεν το πληρώνουν από την τσέπη τους το πληρώνουν οι έλληνες πολίτες. Αν θέλουν να στήσουνε ένα τέτοιο τηλεοπτικό μαγαζί ας το πληρώνουνε οι ίδιοι και ας το στήσουν μες το Μαξίμου.

Δεν θα μπω σε μια συζήτηση με τον κ. Θ. Καρτερό, δεν έχω κανένα τέτοιο λόγο. Ο κ. Καρτερός έχει μια αντίστοιχη θέση με τη δική μου αλλά τελικώς ο υπουργός Επικρατείας έχει την πολιτική ευθύνη της ΕΡΤ και εκείνος θα πρέπει να απαντήσει στην επίσημη πρόταση που του κάναμε χθες (για τη διακομματική επιτροπή για τους επικεφαλείς των ενημερωτικών εκπομπών). Με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουμε κατονομάσει και φέρνουν ακέραιη την πολιτική ευθύνη για ότι παρακολουθούμε στην ΕΡΤ δεν προτιθέμεθα να επιστρέψουμε».

Ερωτηθείς αν το εμπάργκο της ΝΔ θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου o K. Ζούλας είπε:
«Δεν νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο εκεί γιατί την ευθύνη της ΕΡΤ την έχει το ΕΣΡ το οποίο ευτυχώς συνεδρίασε χθες και λέω ευτυχώς γιατί θα έπρεπε ούτως ή άλλως να έχει συνεδριάσει τόσους μήνες για να επιληφθεί του θέματος της ΕΡΤ.
Στην ΕΡΤ υπήρχε ένας άγραφος νόμος τον οποίο ακολουθούσαν όλες οι κυβερνήσεις ποτέ δεν καλείτο υπουργός μόνος του παρά μόνο ο υπουργός Εξωτερικών και όταν μπήκαμε στην κρίση και ο υπουργός Οικονομικών. Όλοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται μόνοι τους χωρίς κανέναν απολύτως αντίλογο στην ΕΡΤ.
Θεωρώ αδιανόητο ένας δημοσιογράφος που εργάζεται σε δημόσιο μέσο ενημέρωσης να μην αντιλαμβάνεται τη στοιχειώδη υποχρέωσή του να δείχνει μια μετριοπάθεια και μια αμεροληψία ακόμα και στον τρόπο που χρησιμοποιεί τις δικές του σελίδες στο Facebook ή στο Twitter»...

zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: