10.9.18

Φάμελλος: Δεν αμφισβητείται η ψήφος εμπιστοσύνης...


Την εκτίμησή του πως οι πολιτικοί συσχετισμοί για το μακεδονικό θα αλλάξουν αν η συμφωνία ψηφιστεί στην ΠΓΔΜ και Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ θα «πάψουν να λειτουργούν τυχοδιωκτικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Συγκεκριμένα, στη...
συνέντευξη η οποία έγινε στο stand του Ελεύθερου Τύπου στην 83η ΔΕΘ, ο κ. Φάμελλος ο οποίος κατέφθασε μετά την 3ωρη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν χρειάζεται την ψήφο του Πάνου Καμμένου για να περάσει από την Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σχολίασε μεταξύ άλλων τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως το 80% εξ αυτών μπορούν να εφαρμοστούν από το 2019, ενώ μιλώντας για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη που έπνιξαν την ατμόσφαιρα στην ΔΕΘ, είπε πως “υπάρχει ένα ζήτημα για το πώς μπορούμε να περιφρουρούμε μία τυόσο σημαντική διοργάνωση απέναντι σε περιστατικά βίας”.

«Εάν η εθνική γραμμή της Ελλάδας, η οποία έπεισε τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς να την αποδεχθούν περάσει από την Βουλή στα Σκόπια, τότε θα δημιουργηθούν άλλες πολιτικές συνθήκες και στην χώρα μας. Δεν πιστεύω ότι θα εξακολουθήσουν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ να λειτουργούν τόσο τυχοδιωκτικά ξεχνώντας για παράδειγμα την συμφωνία του Βουκουρεστίου. Απορώ πώς η Νέα Δημοκρατία θα ξεχάσει πως ο Κώστας Καραμανλής με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον κύριο Μεϊμαράκη είχαν προτείνει την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ως βέτο της Ελλάδας και τώρα αυτό που επιτέλους το αποδέχονται οι γείτονες, πώς θα το καταψηφίσουν στην Βουλή;

Σε κάθε περίπτωση δεν αμφισβητείται η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο κ. Καμμένος είναι συνεπής στο ζήτημα αυτό και να μην ψηφίσει συμφωνία με τον όρο Μακεδονία στην ονομασία της γείτονος, δεν αφορά όμως αυτό όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου. Σας λέω για παράδειγμα οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό με τον όρο Μακεδονία στο παρελθόν. Ο κ. Καμμένος μπορεί να είναι συνεπής και να παραμείνει, ο πρωθυπουργός, όμως ξεκαθάρισε πως αυτό δεν θα αμφισβητήσει την έγκριση της συμφωνίας και την εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση», ήταν τα λόγια του κ. Φάμελλου.

eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: